Staat van Geluk – Tg Nomen

Staat van Geluk – Tg Nomen

Staat van Geluk – Tg Nomen

  • Zondag 13 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 13 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Waarom werken we?
Waarom zijn wij zo statusgevoelig?
Maakt werk gelukkig?
Kunnen we ook zonder?
Of is het mensonterend?
En hoe kijken werklozen naar onze arbeidssamenleving?

Drie mannen komen samen om elkaar te helpen met hun correspondentieangst. Een gesjeesde student, een werkloze man en een zakenman die op zoek is naar geluk. Ze proberen zich te verhouden tot een van de belangrijkste thema’s in ons leven: arbeid. De voorstelling is een spannende combinatie van theater, muzikale intermezzo’s en een dialoog met het publiek.

Bij haar onderzoek naar de functie van arbeid in onze samenlevingen en het maken van de voorstelling heeft van Mourik Broekman zich laten inspireren door Het boek Ont van Anton Valens, Niet alles is te koop van Michael J. Sandel en Absurde Overvloed van Michael Foley.

“Gloedvol sluitstuk van een jaar lang theatraal onderzoek” (…) “Het is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen aan een jongere: wat wil je worden als je groot bent? Het is dan niet de bedoeling dat het antwoord luidt ‘gelukkig’ of ‘oud’ maar ‘brandweerman’ of ‘dokter’. Want je baan definieert je identiteit, een beroep is concreet, daar kan je je toe verhouden. Bovendien vraagt de inrichting van ons schoolsysteem dat er al op jonge leeftijd een keuze gemaakt wordt.”

★★★★ Theaterkrant

co-productie van TgNomen, Grand Theatre Groningen met Noord Nederlands Toneel en in samenwerking met Podium Bloos.
Concept/regie: Hanna van Mourik Broekman, dramaturgie: Emke Idema, spel: Tobias Nierop, Sarah Jonker, Lowie van Oers, Raoul Copier, decorontwerp: Andre Joosten, lichtontwerp: Andre Pronk, schrijver: Jibbe Willems, muziek: Jan Kooper, coach: Ola Mafalaani.