Snoop Dogg

Snoop Dogg

Support: Dope DOD

Snoop Dogg

Support: Dope DOD

  • Donderdag 27 december 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 27 december 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De reguliere kaarten zijn uitverkocht. Er zijn echter nog wel kaarten voor de MEET SNOOP DOGG VIP PACKAGE: tickets via www.eventtravel.com / www.eventtravel.com

In december komt Snoop Dogg terug naar Groningen! De legendarische Amerikaanse rapper lanceerde deze zomer zijn reggaeproject Snoop Lion, maar tijdens dit concert zal hij gewoon als Snoop Dogg op het podium staan en zijn bekende hiphopklassiekers ten gehore brengen.

Snoop Dogg is één van de grootste hiphopartiesten aller tijden. Sinds de West Coast rapper begin jaren negentig zijn eerste album uitbracht scoorde hij ontelbare hits met tracks als ‘What’s My Name’, ‘Gin And Juice’ en ‘Drop It Like It’s Hot’. Hij speelde in vele films, produceerde tracks voor zichzelf en andere artiesten, lanceerde zijn eigen kledinglijn en deed zijn bewogen leven uit de doeken in een autobiografie.

Snoop begaf zich eerder dit jaar voor het eerst op het reggaepad. Onder de naam Snoop Lion bracht hij een aantal reggaetracks uit, waaronder ‘La La La’, geproduceerd door Major Lazer. In interviews gaf hij aan na de zegening door een Rastafari-priester voortaan als Snoop Lion door het leven te gaan en zichzelf te beschouwen als de reïncarnatie van Bob Marley. Het nieuws werd wereldwijd groot opgepakt in de media. Terwijl hij werkt aan de Snoop Lion liveshow blijft de hiphopgrootheid echter gewoon optreden als Snoop Dogg. In 2010 stond Snoop voor het eerst in Groningen en het beviel hem blijkbaar zo goed dat hij 27 december terugkomt voor nog een feestje!

Support: Dope D.O.D.

Sinds de release van ‘What Happened’ (januari 2011) is het heel hard gegaan met de Groninger hiphop crew Dope D.O.D.  De video bij ‘What Happened’ is ondertussen meer dan 9 miljoen keer bekeken, ze gingen op tour met Limp Bizkit en KoRn en gaven shows op o.a. SXSW, Lowlands, Dour en Eurosonic/Noorderslag. Daarnaast vullen ze op eigen houtje zalen door heel Europa. Debuutalbum ‘Branded’ kreeg onlangs een re-release in Noord-Amerika in samenwerking met Duckdown Records. De release ging gepaard met de lancering van de derde single van ‘Branded’, de track/video ‘Psychosis’ met hiphopveteraan Sean Price. Ook zijn de Groningers de trotse winnaars van een EBBA Award. Het nieuwe album moet in 2013 verschijnen en zal weer typisch Dope D.O.D. worden: Harde beats met elektronische invloeden, rauwe raps en veel energie.

 

/p>