Skunk Anansie

Skunk Anansie

Support: Dudettes

Skunk Anansie

Support: Dudettes

  • Woensdag 10 juli 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 10 juli 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: website De Oosterpoort, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen. 

De grootste act op Paaspop, 10 juli in De Oosterpoort!

Skunk Anansie, de Britse band onder aanvoering van de flamboyante frontvrouw Skin, was een van de smaakmakers van de jaren 90. Van politiek geladen metal naar breekbare ballads; met een eigenzinnige sound wist de band wereldhits te scoren als ‘Hedonism’, ‘Weak’ en ‘Brazen’ (Weep) en had multi-platina albums met ‘Paranoid And Sunburnt’ (1995), ‘Stoosh’ (1996) en ‘Post Orgasmic Chill’ (1999).

Na een adempauze van 8 jaar heeft Skunk Anansie de draad weer opgepakt. De band maakte in 2010 een comeback met het album ‘Wonderlustre’ en vorig jaar verscheen ‘Black Traffic’, studioalbum nummer vijf sinds de oprichting van de band in 1994. Dat de sound en beleving van Skunk Anansie nog steeds even intens is als in haar begindagen, bewees het o.a. op Paaspop afgelopen weekend. In juli kunt u het gaan meemaken in De Oosterpoort!

Skin over het album in Muziek.NL: “Op ‘Black Traffic’ hoor je een band die wil experimenteren, maar ook zijn ziel en zaligheid in een album heeft gegooid. Net als bij onze liveshows.”

Support: Dudettes

Dudettes is een poprockformatie bestaande uit de drie dames Ingrid, Zjoly en Cynthia. Frisse, jonge Groningse rockchicks met rechttoe rechtaan rocknummers. Ze gingen op tour met Triggerfinger, kwamen in 2011 met de EP ‘Fuel For Flying Hormones’ (geproduceerd door de in Amerika woonachtige producer Erwin Musper), brachten vorig jaar al twee singles uit, ‘Dance All Day’ en ‘Flinger’, en onlangs verscheen er weer een nieuwe single: ‘Make it Loud’

Paaspop 2013: Skunk Anansie flirtend door een grote hitshow
© Bianca Stommel

Na de Memphis Maniacs mag Skin en haar band de mensen trakteren op een regen van hits. Vol verwachting zijn ze, maar niet voor niets, want een concert waar je U tegen zegt krijgen ze. Als er nu nog mensen zijn die niet warm gedanst, gesprongen of geschreeuwd zijn, hebben ze niet genoeg genoten.
CONCERT
Skunk Anansie, Apollo, Vrijdag 29 maart 2013.

MUZIEK
Wie kent de hits van Skin en haar bandleden nou niet? Iedereen kent wel één of twee (of meer) nummers van ze. En dat is te merken. Ze zijn een graag geziene band op festivals over de gehele wereld. Elk concert is weer een feestje, maar dat komt omdat Skin zo energiek is als wat.

PLUS
Energiek, dat is één ding dat zeker is. Skin danst, springt en schopt in het rond. Flirt met de cameramannen, met haar bandleden, met het publiek, eigenlijk alles wat los en vast zit. Hoewel de hitjes al vrij snel worden gebracht en het publiek een beetje inzakt tijdens de wat minder bekende nummers, krijgen ze iedereen weer volledig mee als ze weer een hitje spelen. Tijdens “Weak” loopt ze over handen, crowdsurft ze over het publiek en ook tijdens het allerlaatste nummer in de toegift feest ze met de meute mee. Daar houden we van.

MIN
Het concert kent wat inzak momenten. Ook zijn deze taferelen al eerder uitgevoerd op meerdere concerten wat het voor de bezoeker die vaker naar Skunk Anansie komen kijken niet meer origineel is.

CONCLUSIE
Skunk Anansie is één brok energie. En dan met name Skin. Ze weet er een enorm feest van te maken waar het publiek maar al te graag in mee doet. Spelen alle hitjes als “Hedonism” en “Charlie Big Potato”. Dit maakt het geheel tot een memorabel moment om het later nog vaak over te hebben.

CIJFER
8,5

★★★★ Concertverslag door 3voor12