Sabine Meyer, Daniel Hope

Sabine Meyer, Daniel Hope

& Sebastian Knauer

Sabine Meyer, Daniel Hope

& Sebastian Knauer

  • Woensdag 28 oktober 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 28 oktober 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Stravinsky: L’histoire du soldat / Ravel: Sonate voor viool en piano / Milhaud: Scaramouche / Milhaud: Suite voor klarinet, viool en piano
Ravel: Sonatine voor piano / Bartók: Contrasten

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur op de bank met Trio Sabine Meijer door Hessel bij de Leij. Deuren gaan om 18.45 uur open. U hoeft niet te reserveren.

Portemonneeloze pauze

Portemonneeloze pauze

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Alexandre Tharaud heeft zich vanwege gezondheidsproblemen moeten terugtrekken. Hij wordt vervangen door Sebastian Knauer.

Grote namen in de kleine zaal
De Zuid-Afrikaanse violist Daniel Hope is volgens The Observer “among the best in the world”. In november was hij te gast bij het Noord Nederlands Orkest en kreeg hij een Speciale Edison uitgereikt, die in het leven is geroepen om musici te eren die op baanbrekende manier met hun muziek bezig zijn. Ook het Franse pianofenomeen Alexandre Tharaud was al eerder te gast in De Oosterpoort. In april maakte hij zijn debuut in de serie Meesterpianisten in het Amsterdams Concertgebouw. Sabine Meyer voerde een aantal jaren de klarinetten aan bij de Berliner Philharmoniker en maakte daarna een blitzcarrière als soliste en kamer-musicus. Vooral dankzij haar beleefde de klarinet een stevige herwaardering als solo-instrument.