Rundfunk

Rundfunk

Wachstumsschmerzen

Rundfunk

Wachstumsschmerzen

  • Woensdag 7 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 7 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Extra voorstellingen op 20 en 21 november!

Succesvolle tv-komedie nu in het theater!
RUNDFUNK kennen we van de absurdistische, gelijknamige tv-komedie, die zich afspeelt op een fictieve middelbare school. Met ‘Wachstumsschmerzen’ verruilen bedenkers, schrijvers en hoofdrolspelers Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde de tv-studio voor het theaterpodium. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”

“In het Duits klinkt elk woord vetter, smeriger en zieker. Hier zou onze voorstelling Groeipijnen heten, maar Wachstumsschmerzen is toch veel mooier? Alsof je volledig uit elkaar wordt getrokken door de groei.”

Lees hier het volledige interview van RUNDFUNK met het Dagblad van het Noorden.

Interview RUNDFUNK

“Het zijn onweerstaanbaar geestige scènes – subtiel, ontroerend en vulgair, waarover altijd de zweem van mistroostigheid en diep menselijk ongemak hangt.”

★★★★★ Algemeen Dagblad

“Hun sprankelende debuutvoorstelling (…) is een pijlsnelle verzameling grove, hilarische scènes en barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten.”

★★★★ de Volkskrant

“Zo laten zij hun toeschouwers voortdurend bungeejumpen met een elastiek dat net iets te lang lijkt. De keiharde grond komt in duizelingwekkend tempo op je af, maar op het allerlaatste moment schiet je dan toch nog net op tijd terug omhoog. Zo voelt de humor van Van de Velde en Van Kalmthout een beetjevulgair, waarover altijd de zweem van mistroostigheid en diep menselijk ongemak hangt.”

★★★★ De Telegraaf

“Van Kalmthout en Van de Velde beheersen deze vorm van absurdistisch cabaret tot in de puntjes. Hun fantastische timing, enorme lef en zieke, puberale gevoel voor humor maken ‘Wachstumsschmerzen’ tot een indrukwekkend debuut.”

★★★★ NRC Handelsblad

“Van Kalmthout en Van de Velde acteren prettig vet en over the top en timen hun grappen goed.”

★★★ Trouw

regie: Peter van de Witte | met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde