Ronald Brautigam

Ronald Brautigam

Dutch Delight

Ronald Brautigam

Dutch Delight

  • Donderdag 27 februari 2025
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 27 februari 2025
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Pianist Ronald Brautigam behoort al jarenlang tot de absolute top. Zijn opnames op historische fortepiano’s van het werk van Haydn, Mozart en Beethoven worden wereldwijd geroemd en gelden als ijkpunt in de pianoliteratuur. “Verbijsterend, in technische zin adembenemend, trefzeker in stijl, emotioneel geladen en vitaal muzikaal op elk moment”, schreef het Britse vakblad Gramophone over Brautigams opname van Sonate nr.21 (Waldstein) dat ook tijdens dit concert op het programma staat. In 2023 verscheen zijn opname met Schuberts Impromptus D 899 en 935.

Dit najaar wordt Ronald Brautigam zeventig, in februari is de meester van de fortepiano te gast tijdens Dutch Delight. Voor de pauze gaat NPO Klassiek presentatrice Jet Berkhout met hem in gesprek en leer je Brautigam op een meer persoonlijke manier kennen. Na de pauze hoor je onder andere Schuberts Drei Klavierstücke en de al eerder genoemde Sonate nr.21 van Beethoven. “Misschien dat Schubert me meer raakt in zijn emotionaliteit, maar bij Beethoven heb ik altijd het gevoel dat ik, als ik zelf zou kunnen componeren, dit soort muziek zou willen maken. Het voelt een beetje als een thuiswedstrijd”, aldus Brautigam in een interview in Preludium.

Programma
Franz Schubert: Drei Klavierstücke, D 946
Ronald Stevenson: Wiegenlied aus Wozzeck (Alban Berg)
Transcription for piano solo (1953, revised 1985)
Ludwig van Beethoven: Sonate nr.21 in C op.53 ‘Waldstein’

Dutch Delight
Tijdens Dutch Delight ontmoet je de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak je kennis met hun verrassendste kanten. Voor de pauze is er een interview met de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek.

Abonnement Dutch Delight
Alleen vrije zitplaatsen beschikbaar
The Mix – à la carte menu

Kom lekker eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet van heerlijk eten, een gezellige sfeer en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer