Richard Groenendijk

Richard Groenendijk

voor iedereen beter (reprise)

Richard Groenendijk

voor iedereen beter (reprise)

  • Woensdag 31 januari 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.15 uur: Stadsschouwburg open
  • 20.15 uur: Start voorstelling
  • 21.55 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 31 januari 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Winnaar van de Poelifinario in de categorie Entertainment. Volgens de jury is Richard Groenendijk “al jaren één van de beste entertainers van Nederland”. Zijn programma Voor iedereen beter zat “weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes”.

Ook volgens de pers behoort Richard Groenendijk tot de grote komieken van ons land. Hij is openhartig, scherp, een tikkie vilein, vol zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En hij kan ook nog eens geweldig zingen. Ruim tweehonderd keer speelde Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling Om Alles! in de Nederlandse theaters. Het zorgde voor uitverkochte zalen met razend enthousiast publiek en een nominatie voor de Poelifinario.

Ook deze opvolger werd juichend ontvangen. “Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is”, schreef de Volkskrant. Als er op dit moment iemand een zaal kan laten bulderen van het lachen, dan is het Richard wel. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is Voor iedereen beter.

“Richard Groenendijk bewijst zich als artiest die van alle markten thuis is.” (de Volkskrant ★★★★)

 

“Richard Groenendijk bewijst zich in Voor iedereen beter (regie: Wimie Wilhelm) als een complete cabaretier: grof, subtiel, innemend, gevoelig, ernstig en bovenal oergeestig.” (Theaterkrant, keuze van de criticus)

“Net als in zijn vorige programma’s schudt deze stevige allrounder met evenveel gemak de heerlijkste typetjes uit zijn mouw en vertelt hij hilarische anekdotes, maar doet hij ook persoonlijke ontboezemingen, weet hij te raken met zijn ervaringen als vrijwilliger op de afdeling oncologie in het Erasmus MC en zingt hij het prachtige nummer Ik hoop het wel (geschreven door Jan Beuving) over homo-acceptatie, dat moeiteloos samensmelt met zijn al even smakelijke huwelijksverhalen.” (De telegraaf ★★★★)

“Groenendijk biedt meer dan entertainment alleen.”(Trouw ★★★★)

“Groenendijk toont zich andermaal één van de beste entertainers van Nederland. Voor iedereen beter zit tjokvol hilarische conferences, een waar bloedbad aan olijke beledigingen én momenten van oprechte ontroering.” (Het Parool)

Richard Groenendijk – Voor iedereen beter (Roy Beusker)