Redo, Denden & A’dams Andalusisch Orkest

Redo, Denden & A’dams Andalusisch Orkest

REMLA

Redo, Denden & A’dams Andalusisch Orkest

REMLA

  • Zondag 27 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz hebben allebei een grote naam in de wereld van de hiphop en breaking. Daarnaast hebben ze beiden hun roots in de Arabische wereld. Geleid door livemuziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest start de zoektocht naar herinnering en verbinding.

De eerste stap

De oneindige reis op zoek naar verbinding begint met het zetten van de eerste stap, aldus het motto van de topdansers. Laten ze voetafdrukken achter, of steken ze de kop in het zand?

Redouan Ait Chitt

Redo werd geboren met verschillende fysieke beperkingen. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dans. Redo is een internationaal gerenommeerd breakdancer en won in 2019 De Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie. De jury noemde hem een ‘ongeëvenaard vindingrijke en oorspronkelijk danser.’ Hij staat op de eerste plaats in De Community Top 100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden Karadeniz

Denden Karadeniz is bekend van tv-programma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance. Hij danste onder meer bij het moderne dansgezelschap van Isabelle Beernaert. Daarnaast is hij artistiek leider van Zero Dance Company.

“Beheerst en secuur etaleert hij korte explosies, goochelend met (dis)balans. Hij tart zijn evenwicht in salto’s, handstanden en backspins.”

de Volkskrant ★★★★ over REDO

“Briljante Breakdancer, met jaloersmakende bewegingskwaliteiten”

Theaterkrant over REDO

Share your Love

Share your Love

Bestel nu twee kaarten voor de prijs van één en geniet samen van een mooie avond uit. Wie neem jij mee naar een voorstelling of concert? >Bekijk hier het aanbod.

choreografie: Shailesh Bahoran i.s.m. Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz | dans: Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz | muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest | dramaturgie en muzikaal advies: Mohamed Aadroun