Ralph van Raat (piano)

Ralph van Raat (piano)

Ralph van Raat (piano)

  • Vrijdag 17 april 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In oktober 2018 stond Ralph van Raat in de top tien met uitgaanstips van de New York Times. Het was de week dat hij zijn debuut maakte in het prestigieuze Carnegie Hall. Het solorecital van “the adventurous Dutch pianist” werd aangeprezen “surely one you will remember”. De reden: Van Raat speelt werken waar bijna geen andere pianist zich aan waagt, niet zelden omdat ze hondsmoeilijk zijn. Om te spelen welteverstaan, want ernaar luisteren is puur genot. Zo mochten de New Yorkers zich verheugen op Van Raats vertolking van een bewerking voor piano van Debussy’s orkeststuk La Mer en de Symfonie voor pianosolo van Charles-Valentin Alkan. In april 2020 komt hij ‘gewoon’ naar Groningen voor een avontuurlijke pianoavond.

Ralph-20van-20Raat-201-20Simon-20van-20Boxtel

“Het gemis aan kleur compenseert Van Raat met een meeslepende ritmische drive waarmee hij veel van de oorspronkelijke oerkracht suggereert. (…) De impressies van het schitterende licht op de golven lijken voor de piano te zijn geschapen.”
Klassieke Zaken over de cd Debussy / Stravinsky

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Alkan: Symfonie voor solopiano
Debussy: La Mer voor solopiano
Gershwin: Rhapsody in Blue voor solopiano