Pynarello Party

Pynarello Party

Pynarello Party

Pynarello Party

Pynarello Party

  • Dinsdag 25 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met haar rebellencollectief Pynarello lapt violiste Lonneke van Straalen alle klassieke concertregeltjes op een ontspannen manier aan haar laars. Weg met de lessenaar, de chique kleding en de dirigent. Muziek moet een speelweide zijn zonder slootjes en hekken. In 2022 viert de groep haar vijfde verjaardag met wat Lonneke omschrijft als de Rolls-Royce onder de symfonieën: de – ta da da daaaa – Vijfde van Beethoven.

“Zo’n coherente vijfde heb je nog nooit gehoord”, schreef de razend enthousiaste recensent van de Volkskrant in 2017 in een vijfsterrenrecensie. Het was de vuurdoop en het bewijs van Pynarello’s overtuiging: hartstochtelijke muziek speel je uit het hoofd, uit het hart, zonder partituur. Het resultaat is een fris en spontaan stuk met voelbare emoties en barstenvol en energie. Beethoven wordt vergezeld door nieuw werk van de Turkse componist Meriç Artaç. Na afloop van het concert gaat de Pynarello Party nog even door.

Programma
Beethoven: Symfonie nr. 5
Meriç Artaç: Nieuw werk

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer