Popronde Groningen

Popronde Groningen

Popronde Groningen

  • Donderdag 4 oktober 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 4 oktober 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het grootste gratis rondreizende festival van Nederland strijkt op donderdag 4 oktober neer in Groningen. Grand Theatre is dit jaar weer een van de plekken waar je voor nop frisse geluiden ontdekt tijdens de Popronde. Onmisbaar voor muziekliefhebbers dus. 

De Oosterpoort en Grand Theatre slaan de handen ineen en halen voor Popronde maar liefst drie bands naar het prachtige podium aan de Grote Markt: Boy on the Moon, Donna Blue en Smudged Toads.

Mix van uitersten

Boy On The Moon is het soloproject van IJslandse klarinettist, zanger, songwriter en producer Matthías Sigurdsson. Hij mengt elementen uit hiphop, folk en klassieke muziek in zijn zoektocht naar een natuurlijke balans tussen de elektronische en akoestische werelden. Dankzij zijn klassieke scholing drukt hij zich kwetsbaar en natuurlijk uit via verrassende songstructuren.

Sixties slow dancing

Elkaars muse, grote liefde en muzikale partners. Het creatieve duo achter Donna Blue speelt en zingt zwoele indie pop, onder invloed van een flinke dosis sixties yé yé, Lynch films en oude Hollywood romantiek. Om je slow dance moves bij uit de kast te trekken ♥︎

Kraut, garage en elektronica

Smudged Toads is een groen, glad, zeer dansbaar krautduo uit Rotterdam. De band onthult een voorliefde voor repetitieve synthpatronen, garage drums en atmosferische soundscapes resulterend in een mix van kraut, garage en elektronica.

Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar door het hele land plaatsvindt. Het festival biedt voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. Bands als Kensington, De Staat en Racoon namen vroeg hun carrière deel aan de Popronde. Popronde Groningen vindt plaats op donderdag 4 oktober en is gratis toegankelijk. Meer informatie over het volledige programma via de website van de Popronde

Let op: enkel vrije staplaatsen beschikbaar.