Pokey LaFarge

Pokey LaFarge

support: Luke Winslow-King

Pokey LaFarge

support: Luke Winslow-King

  • Zondag 1 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 1 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

Pokey LaFarge komt weer naar Groningen! Nadat de Amerikaanse rootszanger eerder al spetterende optredens gaf tijdens de festivals TakeRoot en de Rhythm & Blues Night, alsook vorig jaar oktober te zien was, komt hij dit najaar met zijn begeleidingsband wederom De Oosterpoort op zijn kop zetten.

In juni verscheen zijn laatste album: ‘Pokey LaFarge’. Het album werd geproduceerd door Ketch Secor van Old Crow Medicine Show en uitgebracht op Jack White’s label Third Man Records.

Pokey en zijn band zorgen voor een onvergetelijk avondje entertainment en is een feest voor de liefhebber van roots en americana muziek. Of ‘Riverboat Soul’, zoals Pokey LaFarge zijn muziek zelf noemt. Een aanstekelijke mix van ragtime, oude swing, blues en country. Volgens LaFarge: “It’s not retro music. It’s American music that never died.”

Lees hier een interview met Pokey van Muziek.nl
Lees hier een interview met Pokey van Jazzism


Support: Luke Winslow-King

Gitarist, zanger en componist Luke Winslow-King staat bekend om zijn karakteristieke bottleneck slide-guitar en laat zich inspireren door vooroorlogse blues en traditionele jazz. Met enige fantasie hoor je het kenmerkende gekraak uit die periode terug in zijn nummers. Geen wonder dat hij al snel zijn geboortestaat Michigan verruilde voor New Orleans. Zijn interesse in oude muziek vertaalt hij in een eigentijdse mix van delta-folk, klassieke composities, ragtime en rock and roll. Het nieuwe album ‘The Coming Tide’ verscheen dit jaar.

Op deze nieuwe plaat van Pokey LaFarge horen we weinig nieuwe dingen en op een stijlbreuk betrappen we hem evenmin. Dat is goed nieuws. Nog beter: dit is wellicht zijn meest uitgebalanceerde plaat, met een prachtig geluid en ruim baan voor alle akoestische instrumenten die in de tijd van Bill Monroe en Louis Armstrong voorhanden waren.

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie door Ronald Besemer van Kindamuzik

”LaFarge zou er goed aan doen door bij zijn volgende plaat uit een ander retrovaatje te tappen”

Lees de volledige albumrecensie

★★★ Albumrecensie door Thomas Spiekerman van Lust for Life

” Sterke songs, natuurlijke teksten en fabelachtige instrumentbeheersing van zijn trio waarbij het ongebreidelde spelplezier er af spat”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Marcel Haerkens van Jazzism

”Hoewel ze overduidelijk teruggrijpen op vervlogen tijden, creëert deze vintage bluesstroming steeds meer een eigen onderscheidend geluid”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★ Luke Winslow-King album recensie NRC