Podium Mozaiek i.s.m. Theater Rast

Podium Mozaiek i.s.m. Theater Rast

Wees onzichtbaar

Podium Mozaiek i.s.m. Theater Rast

Wees onzichtbaar

  • Woensdag 25 maart 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is deze voorstelling helaas geannuleerd. We weten op dit moment nog niet hoe de afhandeling zal vergaan. Zodra daarover meer bekend is, nemen we per mail contact met je op.

De roman Wees Onzichtbaar van Murat Isik won in 2018 de Libris Literatuur Prijs en er gingen inmiddels al ruim 135.000 exemplaren over de toonbank.

Wees Onzichtbaar

Isik schrijft over de Turks-Koerdische Metin, die als vijfjarige jongen met zijn familie in de Bijlmermeer terechtkomt. De tirannieke vader dicteert het gezin en Metin overleeft volgens de wijsheid: wie geschoren wordt, moet stil zitten. Maar langzaam groeit zijn verzet. Wees Onzichtbaar is een coming of age-verhaal over de wereld van een (migranten)generatie, opgroeiend tussen de roemruchte flats van Amsterdam-Zuidoost, een caleidoscopische vertelling over hoe je identiteit niet wordt bepaald door één factor.

Murat Isik

Schrijver Murat Işık debuteerde met de roman Verloren Grond, waarin hij de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije verteld. In 2017 kwam zijn tweede roman uit: Wees Onzichtbaar. Deze roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018, de Libris Literatuur Prijs 2018 en De Inktaap 2019.

regie Saban Ol | spel Mingus Dagelet, Albert Klein Kranenburg, Inci Pamuk & Dilan Yurdakul | muziek Emine Bostanci & Orville Breeveld