Plato Planet

Plato Planet

Plato Planet

  • Zondag 22 september 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 22 september 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop via Plato is gestart. Kaarten kosten € 5,- p.s. óf krijg er twee gratis bij de aanschaf van een cd/dvd bij Plato. Daarnaast zijn er bij de kassabalie van De Oosterpoort kaarten te verkrijgen voor € 5,- p.s.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

When We Are Wild vervangt de zieke Mélanie de Biasio.

Lees meer over Plato Planet

Plato Kids

Op zondag 22 september vindt weer het Plato Planet Festival plaats in De Oosterpoort. Het programma bestaat zoals gebruikelijk uit bands die het afgelopen jaar het nodige hebben gepresteerd en bands waar we de komende tijd het één en ander van verwachten. De definitieve line-up bestaat uit:

Taymir
Een energieke Indierockband uit Den Haag met inspiratiebronnen als The Artic Monkeys en The Kinks. Authentieke pop songs in de beat traditie van de 60’s. Momenteel wordt er gewerkt aan een debuutalbum.

Earth MKII
Deze Neopsych band uit Amsterdam bracht dit jaar hun debuutalbum ‘Music For Mammals’, geproduceerd door Jacco Gardner,  uit via Excelsior Recordings.

Lees hier een recensie van ‘Music For Mammals’ door Musicfrom.nl en hier de recensie door Plato.

De Staat
Deze rockband uit Nijmegen is sinds 2007 actief in de huidige bezetting. De Staat stond in 2011 nog op SXSW en speelt tijdens PlatoPlanet een akoestische set met veel materiaal van het aankomende album dat 16 september verschijnt.

The Cool Quest
Een energieke Jazz-/funk-/hiphopsound formatie. Ze speelden tijdens de Popronde ’11 en ’12, 3FM Serious Request in Leiden. Vorig jaar waren ze nog in De Oosterpoort te zien als voorprogramma van Lisa Lois.

Tessa Rose Jackson
Deze singer-songwriter, producer, componist en multi-instrumentalist trok op vijftienjarige leeftijd naar Londen om een opleiding te volgen aan de befaamde Brit School. Ze gooide hoge ogen tijdens Eurosonic Noorderslag, was 3FM Serious Talent en haar debuutalbum  (Songs from) The Sandbox verscheen dit jaar.

Soul Sister Dance Revolution
Soul Sister Dance Revolution staat bekend om zijn stevige, alternatieve rock. Het debuutalbum ‘Playground Kids’ verscheen in april.

Qeaux Qeaux Joans
Deze singer-songwriter, gedoopt tot een van de grotere beloftes van 2013, bracht vorig jaar haar debuutalbum ‘No Man’s Land’ uit. Daarna volgde o.a. een uitnodiging voor Noorderslag waar ze de het publiek en de critici volledig inpakte. Ontwapenende liefdesliedjes in een rauw soul en blues jasje.

Automatic Sam
Rocknrollpsychedelicbluespunkrock uit de Achterhoek. Zo omschrijven de heren van Automatic Sam hun sound. De band bracht onlangs het tweede album ‘Sonic Whip’ uit.

Lees hier een recensie van ‘Sonic Whip’ door Musicfrom.nl en hier de recensie door Plato.

Avery Plains
Avery Plains is een band die garant staat voor het betere gitaarwerk. Naast de noisey, gelaagde en melodieuze gitaarpartijen kenmerkt Avery Plains zich door de meerstemmige zang. Op 6 april bracht de band haar debuut EP ‘The Gloomy Ones’ uit bij Subroutine Records. En live knallen ze.

Town of Saints
Deze Nederlands/Finse moderne Folkband uit Groningen speelde dit jaar op Eurosonic en maakt muziek in het straatje van bands als Arcade Fire en Fleet Foxes.

Orlando
Tessa “Orlando” Douwstra heeft een stem die je vertrouwt en teksten die je gelooft.Het debuutalbum ‘The Early Warning Company’ verscheen dit jaar en in maart gaven ze nog een intiem concert in De Spieghel.

The Maureens
De leden van de Utrechtse band The Maureens vonden elkaar in een gezamenlijke liefde voor melodieuze, 60′s geënte pop. Pakkende popliedjes, een vol gitaargeluid en zonnige vier- of vijfstemmige harmonieën. Het officiële, titelloze debuutalbum moet op 14 september verschijnen.

Lees hier de recensie van ‘Maureens’ door Plato.