Peter van Rooijen

Peter van Rooijen

Liefde, dood en zwaartekracht

Peter van Rooijen

Liefde, dood en zwaartekracht

  • Zaterdag 14 maart 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het eerste liedjesprogramma van Peter van Rooijen en zijn band werd laaiend enthousiast ontvangen. “Een betoverend theaterconcert”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. Met Nederlandstalige teksten – recht voor z’n raap en toch poëtisch – bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school. Van knallende popsongs tot ingetogen kleinkunst.

Peter werd genomineerd voor de Poelifinario in de categorie kleinkunst. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen.
De jury: “Na twee cabaretsolo’s heeft Peter van Rooijen met Liefde, dood & zwaartekracht zijn ideale vorm gevonden. Dit is een kleinkunstprogramma de luxe. De vijfkoppige band stelt hem in staat om veel meer muzikale registers te bespelen dan in dit genre gebruikelijk is en ook tekstueel zijn de liederen heerlijk divers. Bij Van Rooijen weet je nooit hoe een nummer uit zal pakken, omdat hij emotie en melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor. Soms weet hij die verschillende registers zelfs verbluffend mooi te combineren.

Americana (Streetfood)

Americana (Streetfood)

Deel gezellig een plank vol Amerikaans streetfood (vlees of vega) met friet, groene salade en sausjes. Probeer de honey sweet pork ribs, chili chicken wings, jalapeños en cheddar dogs. Of ga voor de vegetarische plank met veggie mac & cheese, vegetarische hotdog, black bean pie en jalapeños gevuld met kaas. Bestel direct samen met je kaarten (€ 17,50) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

eindregie: Dick Hauser | tekst en muziek: Peter van Rooijen | muziek: Anne Punt, Yordi Petit, Jan Teertstra e.a. | licht en geluid: Eelke Slooten