Patrimonium and Friends

Patrimonium and Friends

Patrimonium and Friends

  • Zaterdag 22 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 22 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Patrimonium and Friends
Zoals de titel al doet vermoeden heeft Harmonie Patrimonium een aantal muzikale vrienden gevraagd om deel te nemen aan haar concert: popkoor BSUR,  Gyan de Haan (mondharmonica) en Kasper Talens (basgitaar). De samenwerking die is ontstaan tussen orkest, koor en solisten heeft geleid tot een muzikaal veelzijdig en veelbelovend programma!

Harmonie Patrimonium 
Sinds de oprichting in 1921 is Harmonie Patrimonium niet meer weg te denken uit het culturele leven van de stad Groningen. Onder leiding van (tijdelijk) dirigent Gijs Heusinkveld verzorgt het orkest vele optredens in en rondom de stad Groningen. Op dit moment zijn er ongeveer 50 enthousiaste leden.

BSUR   
Dit 80 leden tellende popkoor uit de stad Groningen weet altijd weer het muzikale enthousiasme op het publiek over te brengen. Onder leiding van dirigent Ferry Bijlsma treden ze op in de stad Groningen, maar ook ver daarbuiten. Een van de hoogtepunten voor het koor was het winnen van het pretentieuze MultiVoices Festival in Dordrecht.
Harmonie Patrimonium en BSUR zullen samen onder andere “Conquest of Paradise” van Vangelis uitvoeren.  

Gyan de Haan   

Volgt mondharmonicalessen bij Hilbo Ab aan de stedelijke muziekschool in Groningen. Op uitnodiging van het orkest soleert hij in: “Circle of smiles”, bekend geworden als themanummer van de tv-serie Baantjer.

Kasper Talens     
Speelt basgitaar in de bands “10beaufort” en “Vtown Funkband”. Als enthousiast amateurmuzikant neemt hij graag deel aan het programma van Patrimonium in de Oosterpoort. Hij is te horen in o.a. “Birdland” van Joe Zawinul.