Orkater/ Gloria – Route Nationale

Orkater/ Gloria – Route Nationale

Orkater/ Gloria – Route Nationale

  • Woensdag 27 mei 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 27 mei 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan
Op weg naar haar ouders in het Zuiden komen de welgestelde Marie en Jacques terecht in een file die uren, dagen en misschien wel weken duurt. De eindeloze file confronteert het echtpaar met armoede, honger en geweld. Onder druk van twee ongure muzikanten en een minderbegaafde zangeres/trompettist genaamd Gloria worden zij gedwongen hun relatie onderling en die met hun omgeving te herzien.

‘Route Nationale’ is de eerste muziektheaterproductie van regisseur/schrijver Eva Tijken en dramaturg Floor Houwink ten Cate bij Orkater/De Nieuwkomers. De voorstelling is geïnspireerd op het korte verhaal De Zuidelijke Autoweg van Julio Cortázar en de film Week End van Jean-Luc Godard. Met componist Christiaan Verbeek, contrabassist Lucas Dols en acteurs Sanne Vanderbruggen, Vincent Croiset en Serin Utlu maken zij een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan.

“Wonderschone muziek”

Haarlems Dagblad

“Zelden is een speelstijl zo prachtig extreem als in de voorstelling Route Nationale door de jongste spelerslichting van gezelschap Orkater.” (…) “Met de spelers komen de toeschouwers terecht in een nachtmerrie, begeleid door schmierende, jazzy muziek.”

★★★★ NRC

“Hard bevochten beschaving botst op primitiviteit in Route Nationale.”

★★★ De Volkskrant

“Lekkere muziek van Christiaan Verbeek, de fijne stem van Serin Utlu en het aangename spel van Vincent Croiset en Sanne Vanderbruggen.”

Telegraaf

tekst en regie: Eva Tijken ∙ dramaturgie: Floor Houwink ten Cate ∙ begeleider: Ria Marks ∙ compositie: Christiaan Verbeek ∙ spel Sanne Vanderbruggen, Vincent Croiset, Serin Utlu, Christiaan Verbeek & Lucas Dols