Orkater

Orkater

Distel

Orkater

Distel

  • Vrijdag 27 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 27 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Juul Vrijdag en Jacqueline Blom rivalen in muzikaal familiedrama
Wolfgang Distel, succesvol filosoof en Denker des Vaderlands, pleegde twee jaar geleden zelfmoord. Niemand weet precies waarom. Er was geen briefje, geen verondersteld motief. Precies twee jaar later komt de familie weer bij elkaar en komen de verhoudingen op scherp te staan. ‘Distel’ gaat over de verstikkende omhelzing die familie heet.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Publieksreacties
“Prachtige voorstelling, geweldig spel, muziek en verhaal. Van genoten!”

“Een fantastische absurdistisch voorstelling over de manier waarop alle gezinsleden, ieder op hun eigen wijze, gehandicapt uit een gezinsstructuur tevoorschijn komen en verder leven. De muziek zet het geheel in een context die niet te beschrijven is, maar alleen beleefd kan worden, een top aanrader.”

“Erg genoten van nieuwe Orkater: Distel. Poëtische en snedige tekst, met ballen gespeeld en zeer vindingrijk geregisseerd.”

“Een verbluffend mooi voorstelling. Alles klopt: tekst, acteerwerk, muziek. We volgen Orkater al jaren en hebben veel mooie voorstellingen meegemaakt. Maar deze is misschien wel de mooiste.“

“Wonderlijke combinaties van gedragen tekst tot fysiek spel die Distel tot een bijzondere vorm van muziektheater maken. Een Requiem, boosaardig en heilig tegelijk”

★★★★ NRC

“De acteurs zijn fijn op dreef, de regie kent aardige vondsten en het scene beeld van Thomas Rupert is prettig om naar te kijken.”

★★★ Volkskrant

“Een eenvoudig gezinsdrama, al schrijft Rob de Graaf altijd prachtige teksten en staan er nu ook weer mooie, schurende zinnen in zijn stuk. Gelukkig heeft Michiel de Regt er een prettig gestoord, muzikaal en absurdistisch geheel van gemaakt”

Noord Hollands Dagblad

“Vooral Jan-Paul Buijs intrigeert, met zijn merkwaardige motoriek als de botte hautaine Colt. Ook de overige acteurs zijn sterk: Jacqueline Blom als de treurende assistente en minnares, Juul Vrijdag als de ongrijpbare moeder, Van de Vijver die kinderlijk blijft jammeren om zijn verloren prachtvader.”

★★★ Parool

tekst: Rob de Graaf · regie: Michiel de Regt · spel: Juul Vrijdag (vervang Kitty Courbois), Jacqueline Blom, Jan-Paul Buijs, Mattias van de Vijver, muziek: Roald van Oosten,  muzikanten: Roald van Oosten (zang, piano, loops, gitaar), David Corel (bas, zang, piano), Bo Koek (drums, samples, percussie), Bart Hoevenaars (gitaar, zang).