Oranjewoud Festival Express

Oranjewoud Festival Express

Oranjewoud Festival Express

  • Zaterdag 4 juni 2022
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 13.30 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Speciaal voor de avontuurlijke fijnproever organiseert SPOT Groningen aan het eind van het klassieke seizoen een echte festival experience. Dompel je een halve dag lang onder in de afwisselend bruisende en ontspannen sfeer van Oranjewoud Festival te midden van de koninklijke bossen en historische tuinen.

Reisbeschrijving

Meteen nadat je de bus in stapt, begint de ervaring. Onderweg hoor je alle ins en outs van het festival uitgelegd door de jonge reisleider Tea Stamhuis. Na aankomst trakteren de wereldsterren Katia en Marielle Labèque je op een recital op twee vleugels met werken van Philip Glass, Bryce Dessner en Maurice Ravel.

Samen met natuurschrijver Koos Dijksterhuis en voormalig Componist des Vaderlands Mayke Nas ga je op een bijzondere ‘Zzzoem!’ excursie. Met Koos wandel je door de natuur van Oranjewoud en hij brengt je naar Mayke, die op haar eigen wijze over de natuur vertelt. Zij doet dat met muziek in een op een weiland geplaatste kas.

Het derde concert is in het sfeervolle Salon Podium. Dat bevindt zich in de voormalige moestuin van Landgoed Oranjewoud, ongeveer vijf minuten lopen door het mooie parklandschap. Zittend in gemakkelijke fauteuils geniet je daar een uur lang van Schumann en Brahms, uitgevoerd door het befaamde Sitkovetsky Trio.

We eindigen met een hoogtepunt: een spetterend optreden op het hoofdpodium door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Clark Rundell met violist Julia Philippens als solist. Daarin vertolkt zij onder meer het splinternieuwe jazzvioolconcert Concerto in Technicolor van Thomas Beijer, geschreven in opdracht van het festival en het NNO.

Vervolgens is het tijd om terug te reizen, maar niet voor je een laatste wandeling hebt gemaakt door de feeëriek verlichte Overtuin vol adembenemende lichtkunst van Koos de Vries en Paul en Menno de Nooijer. De gereedstaande bus brengt je tot slot snel en veilig thuis.

Bij de prijs inbegrepen: festivaldagbandje dat toegang geeft tot de Overtuin en alle bijbehorende onderdelen, toegangskaartjes voor de vier concerten en de busreis met inleiding.

Plattegrond
Bekijk hier de plattegrond

Tijdschema

13.30-14.30             Busreis naar Oranjewoud (vertrek vanaf De Oosterpoort, Trompsingel 27)
15.00-16.15              Katia & Marielle Labèque (Enfants Terrible)
16.15-16.45              Drankje in festivalhart De Proeftuin (zelfstandig)
16.45-18.00             Zzzoem! Expeditie
18.00-19.00             Vrije tijd

In De Proeftuin kun je gerechten kopen of wat drinken. Je kunt daar ook plaatsnemen in het festivalrestaurant voor een feestelijke shared dining. Reserveren is aanbevolen en kan via deze link (met aangepaste tijden voor ons programma).

19.15-20.15              Sitkovetsky Trio
21.00-22.15             NNO, Clark Rundell, Julia Philippens (Concerto in Technicolor)
22.15-23.00             Lichtkunstwandeling
23.00-0.00             Busreis naar Groningen

Oranjewoud Festival

In zijn tienjarige bestaan heeft Oranjewoud Festival zich bewezen als hét toonaangevende klassieke buitenfestival van Nederland met tijdens dit jubileumjaar meer dan 200 concerten en voorstellingen door ruim 200 musici uit heel Europa.