Oranjewoud Festival Express

Oranjewoud Festival Express

Oranjewoud Festival Express

  • Vrijdag 31 mei 2024
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 11:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 31 mei 2024
  • 11:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Speciaal voor de avontuurlijke fijnproever organiseert SPOT Groningen aan het einde van het klassieke muziek seizoen weer een echte festival ervaring. Met een exclusief passe-partout van het Oranjewoud Festival beleef je de kracht van muziek in de natuur. Vrolijk, puur en ongedwongen genieten óf op avontuur…

Reisbeschrijving
Begin de dag in Oranjewoud met een heerlijke cappuccino in Festivalhart de Proeftuin of ga door Museum Belvédère waar een unieke expositie van Ciurlionis te zien is, de grootste componist en kunstenaar die Litouwen heeft voortgebracht. Daarna ligt het schitterende Parklandschap Oranjewoud aan je voeten. Geniet van Chopin door de charismatische Franse celliste Camille Thomas, amuseer je met het duo Mike Boddé en Tom Beek.

Tussendoor loop je even naar de beeldschone tuin bij de Oranjerie van Landgoed Oranjestein waar een zonnepanelenkoor van Strijbos & Van Rijswijk je opwacht of het zwembad Parkhotel Tjaarda voor een onderdompeling in de klanken van Aart Strootman. Na de schilderijen kun je niet om de muziek heen van Ciurlionis. Het Vilnius String Quartet laat horen waarom Litouwers hen op handen dragen.

Ook ’s avonds is er keuze in overvloed: ORBI’s achtergrondinstrumenten treden op de voorgrond, violiste Noa Wildschut introduceert haar muzikale boezemvrienden en ’s werelds beste zigeunerviolist Lajos Sarközy zorgt voor een spetterend slot van de dag. Tot slot brengt de bus je weer veilig naar Groningen.

Het passe-partout, speciaal samengesteld voor SPOT door programmeur Klassiek, Yoram Ish-Hurwitz, is exclusief verkrijgbaar voor kaartverkopers via SPOT Groningen.

Tijdschema

11.00-12.00      Busreis vanaf De Oosterpoort naar Oranjewoud
12.00-17.00     Expeditie Vrijdag (museumexpositie Ciurlionis, SoundLAB, korte optredens Vilnius String Quartet en Atlas Solisten, zwembadconcert Waterwerken en zonnepanelenkoor Solar)
13.00-14.00    Camille Thomas  (cello) & Julien Brocal (piano) – The Chopin Project
14.45-15.45     Mike Boddé (piano) & Tom Beek (saxofoon)
16.30-17.30     Nora Fischer – De Sprong / Vilnius String Quartet – o.a. Ciurlionis
18.15-19.15      ORBI (met o.a. Sven Figee en Bram van Sambeek) / Toonzetters Ensemble (met o.a. Ramon van Engelenhoven)
20.00-21.00   Noa Wildschut (viool), Pablo Barragán (klarinet) en Frank Dupree (piano)
21.30-22.30    Lajos Sarközy Trio
22.45-23.45    Busreis naar Groningen

Bij de prijs inbegrepen: festivalbandje dat toegang geeft tot Festivalhart de Proeftuin en Family Zone en toegang tot alle Passe-Partout onderdelen. In De Proeftuin kun je wat drinken kopen of wat eten. Er is een uiteenlopend aanbod: van een snelle hap of een smoothie tot een complete maaltijd.

Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

Oranjewoud festival

In het bestaan heeft Oranjewoud Festival zich bewezen als hét toonaangevende klassieke buitenfestival van Nederland met inmiddels meer dan 200 concerten en 200 voorstellingen door ruim 200 musici uit Europa.