Oranjewoud Festival Express

Oranjewoud Festival Express

Oranjewoud Festival Express

  • Zaterdag 27 mei 2023
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 12:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Speciaal voor de avontuurlijke fijnproever organiseert SPOT Groningen aan het einde van het klassieke muziek seizoen weer een echte festival ervaring. Dompel je een dag lang onder in de afwisselend bruisende en ontspannen sfeer van Oranjewoud Festival te midden van koninklijke bossen en historische tuinen.

Reisbeschrijving
Meteen als je de bus in stapt, begint de ervaring. Onderweg naar Oranjewoud worden jou alle ins en outs van het festival en het programma uitgelegd door de jonge inleider Tea Stamhuis. Na aankomst begint je festivalbezoek bij Museum Belvédère. Daar is de expositie Als de Dood te bekijken met binnen en buiten een aantal bijzondere bijdragen vanuit het festival, zoals een 72-uur durende windharpencompositie in het nabijgelegen weiland en verschillende (interactieve) muziekinstallaties. Daarna kun je een presentatieconcert bijwonen van enkele wereldsterren uit het vermaarde Atlas Ensemble.

Bach en Piazzolla
Een kleine wandeling door het parklandschap brengt je vervolgens bij het Salon Podium waar het Isabelle van Keulen Ensemble je trakteert op muziek van een tijdloze Bach en warmbloedige Piazzolla. Dan is er een moment om te kiezen: slenter je naar het sfeervolle Festivalhart de Proeftuin in de historische Overtuin om op je gemak van allerlei heerlijke gerechten en dranken te genieten en energie op te doen voor het avondprogramma? Of laat je je verrassen door de spectaculaire locatiecompositie De Roep van de Semantron van de Griekse componist Aspasia Nasopoulou, met het publiek aan weerszijden van het Grand Canal?

Van Ravel tot Zuid-Afrikaanse jazz
Als je naar Simantron bent geweest, kun je snel nog even wat eten in het festivalhart. Gelukkig zijn de zitplaatsen gereserveerd bij het wereldvermaarde Quatuor Ebène. Dat speelt onder andere Bach-bewerkingen van de Zwitser Richard Dubugnon en het beroemde strijkkwartet van Ravel. Terug in de Overtuin is het tijd voor de laatste etappe: de bigband AM.OK van Tijn Wybenga die voor de gelegenheid een samenwerking aangaat met de Zuid-Afrikaanse gitarist, componist en denker Vuma Levin en zijn kwintet. Na afloop staat de bus klaar om je weer terug naar Groningen te brengen.

Plattegrond
Bekijk hier de plattegrond.

Tijdschema

12.30 – 13.30 Busreis naar Oranjewoud
13.30 – 14.15 Museum Belvédère
14.15 – 15.00 Atlas Solisten
15.30 – 16.30 Isabelle van Keulen Ensemble
16.45 – 18.30 Festivalhart de Proeftuin / Vrij programma
17.15 – 17.45 De Roep van de Semantron (optioneel)
19.00 – 20.30 Quatuor Ebène
21.00 – 22.00 AM.OK & Vuma Levin Quintet
22.30 – 23.30 Busreis naar Groningen

Bij de prijs inbegrepen: festivalbandje dat toegang geeft tot Festivalhart de Proeftuin en Family Zone en alle bijbehorende onderdelen, toegangskaartjes voor het museum (incl. optreden Atlas Solisten), de overige vier concerten en de busreis met inleiding. In De Proeftuin kun je wat drinken kopen of wat eten. Er is een uiteenlopend aanbod: van een snelle hap of een smoothie tot een complete maaltijd.

Klik hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

Oranjewoud Festival
In zijn ruim tienjarige bestaan heeft Oranjewoud Festival zich bewezen als hét toonaangevende klassieke buitenfestival van Nederland met inmiddels meer dan 200 concerten en voorstellingen door ruim 200 musici uit heel Europa.