Openbare repetitie Nachtwacht

Openbare repetitie Nachtwacht

NITE

Openbare repetitie Nachtwacht

NITE

  • Maandag 10 februari 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 10 februari 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Het is inmiddels een begrip in Groningen: de openbare repetities van het NITE halverwege het maakproces van een nieuwe voorstelling. Stap binnen in de backstage wereld van regisseur Guy Weizman, choreograaf Roni Haver, acteurs, dansers en musici en beleef hoe zij op zoek gaan naar de invulling van de personages. Je ziet en hoort wat het vertrekpunt van de voorstelling Nachtwacht is en hoe ideeën over decor, kostuums en muziek in het hele repetitieproces vorm krijgen. 

Over Nachtwacht

Nachtwacht is een typische NITE voorstelling: energiek, muzikaal en hyper actueel. Jack Wouterse is na het succesvolle Salam terug bij NITE, in een gitzwart, grappig en dieptriest stuk over thema’s als familie, emancipatie en autoriteit.

In een zorginstelling wordt het voltooide leven van een oude man gerekt. Zijn familieleden komen af en toe langs, eenzame individuen die elkaar op afstand houden. Guy Weizman regisseert een cast van ruim twintig muzikanten, dansers en acteurs in een familietragedie over kleine, persoonlijke en herkenbare momenten.

Een familietragedie waarin iedereen los probeert te komen van de rol die hen is toebedeeld, zodat ze zelf een rol kunnen definiëren waar ze écht in geloven. Donker maar ook meditatief; beklemmend maar uiteindelijk bevrijdend. Een zwakker wordende harstslag gaat langzaam over in een opwaartse beat. Een rituele reis naar het einde van de nacht, op weg naar het eerste licht van de nieuwe dag.

co productie van NITE + Club Guy & Roni + HIIIT + Asko Schönberg + Nederlands Kamer Koor NXT regie Guy Weizman choreografie Roni Haver decorontwerp Ascon de Nijs kostuums Maison The Faux lichtontwerp Maarten van Rossem dramaturgie Friederike Schubert  cast o.a. Jack Wouterse, Sarah Janneh, Bien De Moor, Sanne den Hartogh, Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven