Olafur Arnalds’ OPIA presents

Olafur Arnalds’ OPIA presents

Sofi Paez, Davidsson & Zuzanna Calka

Olafur Arnalds’ OPIA presents

Sofi Paez, Davidsson & Zuzanna Calka

  • Maandag 3 juni 2024
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 3 juni 2024
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Het rondreizende festival OPIA presenteert een avond in de Lutherse Kerk! Met Ólafur Arnalds als curator ontvouwt zich een avond waar alle aspecten van elektronische muziek, ambient, jazz, elektronica en minimalisme centraal staan. Artiesten uit heel Europa betreden het podium, waaronder toetseniste Zuzanna Calka, Davidsson met zijn emotierijke composities en Sofi Paez, die experimenteert met uiteenlopende muzikale elementen.

Zuzanna Calka

De Warschause muzikante, pianiste en componiste Zuzanna Calka vervaardigt haar muziek door piano- en synthesizergeluiden te combineren en te layeren. Elke uitvoering brengt haar muziek op unieke wijze tot leven dankzij haar improvisatietalent. Zuzanna beschouwt muziek maken als een spirituele handeling, een ritueel dat haar helpt de verbinding met de schoonheid en het mysterie van het leven te herstellen.

Davidsson

Thorleifur Gaukur Davidsson, een IJslandse componist en multi-instrumentalist, wordt geprezen om zijn melancholische geluid. Zijn samenwerkingen met bekende artiesten zoals Kaleo en Laufey hebben bijgedragen aan zijn unieke muzikale identiteit. Zijn recente project, Lifelines, is een hommage aan zijn vader en kenmerkt zich door samenwerkingen met de gerenommeerde musici Skúli Sverrisson en Davíð Þór Jónsson.

Sofi Paez

De pianiste en componiste Sofi Paez experimenteert met piano, stem en elektronische elementen, daarbij schakelend tussen het Spaans en Engels. Haar composities, vaak geïnspireerd door het alledaagse leven en de natuur, resoneren met een breed publiek. Na de release van haar EP Circles in 2023, die veel aandacht trok, bereidt Sofi zich nu voor op de lancering van haar eerste album Silent Stories in mei van dit jaar.