O.T. Theater

O.T. Theater

Zeezicht / Edward Albee

O.T. Theater

Zeezicht / Edward Albee

  • Woensdag 28 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 28 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op! Bert Luppes heeft wegens privé-omstandigheden zijn rol in ‘Zeezicht’ terug moeten geven.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.
Edo Feenstra geeft de inleiding en interviewt Romana Vrede en Matijs Jansen.

Matthias Maat vervangt hem.

Een strand op een zonnige namiddag. Een ouder echtpaar mijmert over het verleden en vraagt zich af hoe hun toekomst eruit zal zien. De vrouw verlangt naar een avontuurlijk leven dicht bij zee, terwijl de man wil dat alles blijft zoals het is. Opeens verschijnen er twee wezens van achter de duinen, ze zijn van menselijk formaat en spreken dezelfde taal als het echtpaar. Gedreven door een onverklaarbare drang zijn ze het land opgekropen. De ontmoeting die volgt is een mengeling van nieuwsgierigheid, onbegrip, wantrouwen, afkeer en verbazing. Wat voor de een vanzelfsprekend is, is voor de ander onvoorstelbaar. Als het echtpaar suggereert dat de werkelijkheid misschien een illusie is, raken zij in verwarring. Ze zouden het liefst terugkeren naar zee, maar beseffen dat ze zo veranderd zijn dat dat niet meer mogelijk is. Voorzichtig biedt het echtpaar aan hen te helpen een nieuw leven op te bouwen.

“Er gebeuren wonderlijke dingen in de voorstelling Zeezicht (…) Het is een prachtig gespeelde, beetje melancholische komedie.”

★★★ Volkskrant

tekst Edward Albee
vertaling Willibrord Keesen
spel Ria Eimers, Matthias Maat, Romana Vrede, Matijs Jansen
regie Mirjam Koen