NYNKE

NYNKE

Alter

NYNKE

Alter

  • Zaterdag 5 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 5 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. Op verzoek van de artiest is de bar tijdens het concert gesloten. 

NYNKE (Nynke Laverman) zingt in het Fries, een taal met een rijke historie en een grote poëtische kracht. Haar vocale talent trok de aandacht van de veel bekroonde producer en gitarist Javier Limón. Samen met hem en een aantal Spaanse en Nederlandse topmuzikanten – zoals flamencoartiesten Belen Lopez en Rafael Jiménez en componist/slagwerker Sytze Pruiksma – nam ze haar nieuwe album ‘ALTER’ op. Inspiratie vond NYNKE dichtbij huis: in het Friese land. “Wanneer Nynke begint te zingen, gebeurt er iets.” (Javier Limón)

Lees een interview met Nynke in de VPRO Gids

http://youtube.com/watch?v=zDto8NuHOH4" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/zDto8NuHOH4/maxresdefault.jpg">

“Ik wist dat ik iets met mijn fascinatie voor fado wilde doen, maar niet in het Portugees. Dan zou ik iets gaan imiteren, dat is nooit sterk. Toen viel plotseling het kwartje: mijn moedertaal Fries. Dat is een mooie zangtaal met veel melodieuze klanken, in tegenstelling tot het Nederlands. Dat vind ik meer een communicatietaal. Het Fries staat emotioneel ook het dichtst bij me en het heeft een bepaalde melancholie, die goed bij de ingetogen fado past.”

Lees hier het volledige interview.

★★★★★ Interview door Rutger Snijder van Muziek.nl