NTGent & HETPALEIS

NTGent & HETPALEIS

Kleine dagen

NTGent & HETPALEIS

Kleine dagen

  • Dinsdag 19 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 19 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Intiem portret van het alledaagse leven

 

De Vlaamse schrijver Bernard Dewulf werd voor zijn boek ‘Kleine dagen’ bekroond met de Libris Literatuurprijs 2010 en de jongerenliteratuurprijs de Inktaap 2011. In een verzameling miniatuurtjes schetst Dewulf een intiem portret van het alledaagse leven van zijn gezin, een kleine wereld waarin soms grote gebeurtenissen plaatsvinden. In deze theatrale lezing tijdens de Boekenweek zit Dewulf alleen op het toneel – achter een tafel, zoals dat ook tijdens het schrijven het geval is – en geeft zo een stem aan zijn boek. Zijn woorden worden vergezeld door korte filmpjes die soms wringen, dan weer aansluiten bij de speelse, grappige en ontroerende teksten.

 

“De podiumbewerking is nog nostalgische en confronterender dan de geschreven versie. Dewulf is een goed verteller: heel naturel, ingehouden en steeds met een vleugje zelfspot.”

★★★★ De Morgendoor
Wietske Vos

“Dewulf is een goed verteller: heel naturel, ingehouden en steeds met dat vleugje zelfspot.”

★★★★ De Standaard

“En toen gingen de letters leven. Kleine dagen, het met Libris Literatuurprijs en de Inktaap bekroonde boek van dichter en essayist Bernard Dewulf, is nu ook een voorstelling. Geen theater, wel een ontwapenende lezing over de meest breekbare dingen des levens die gebeiteld werden in taal.”

★★★★★ Staalkaartdoor
Sarah Vankersschaever

tekst en spel: Bernard Dewulf