NTGent

NTGent

Africa

NTGent

Africa

  • Vrijdag 9 juni 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 9 juni 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Een meer dan overweldigende voorstelling.”
Peter Verhelst lijkt met elke monoloog die hij maakt het publiek dieper in het hart te raken. ‘Africa’ is een monoloog die hij samen met de jonge en getalenteerde acteur Oscar Van Rompay maakte, die door zijn persoonlijke band met Kenia de voorstelling sterk inhoudelijk kleurt. “De rol van zijn leven”, schreef De Standaard. ‘Africa’ gaat niet over het echte Afrika, maar over het gedroomde continent, die onbegrijpelijke exotische plek vol muziek, seks, geweld, natuurschoon, kleuren en geuren. Over het gevoel een tweede huis te hebben gevonden, maar nog nergens echt thuis te zijn. “Een meer dan overweldigende voorstelling”, constateerde Het Nieuwsblad. “Ongemakkelijk oprecht. Verhelst besluipt je”, schreef Knack.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er in de grote foyer een gratis inleiding om 19.15 uur. Jantien Kurpershoek interviewt de productiedramaturg over de voorstelling. Deuren gaan om 19.00 uur open. Plaatsen kunt u reserveren bij de kassa: 050-3680368 of via deze link.

Gent in Groningen 9 t/m 11 juni

Gent in Groningen 9 t/m 11 juni

NTGent houdt Groningen drie dagen lang in haar ban met spraakmakende voorstellingen en extra’s. Onder leiding van Johan Simons maakt het gezelschap voorstellingen die een spoor van bewondering nalaten. Ervaar zelf de veelzijdigheid en actualiteit van dit gezelschap onder het genot van Vlaamse gerechten en bier. Bekijk het volledige programma.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

“Een meer dan overweldigende voorstelling.”

Het Nieuwsblad

“Oscar Van Rompay in de rol van zijn leven.”

De Standaard

“Ongemakkelijk oprecht. (…) Verhelst besluipt je.”

Knack

tekst: Peter Verhelst en Oscar Van Rompay, regie: Peter Verhelst, spel: Oscar Van Rompay,
compositie: Kreng