NTGent

NTGent

Yellow. The sorrows of Belgium II: Rex

NTGent

Yellow. The sorrows of Belgium II: Rex

  • Dinsdag 2 juni 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 2 juni 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Geannuleerd

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is deze voorstelling helaas geannuleerdWe weten op dit moment nog niet hoe de afhandeling zal vergaan. Zodra daarover meer bekend is, nemen we per mail contact met je op.

In Yellow zoomt Luk Perceval in op een donkere passage uit de Belgische geschiedenis: de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Inleiding om 19:15 uur

Inleiding om 19:15 uur

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19:15 uur. Deuren gaan om 19:00 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Leon Degrelle

Voor Perceval staat Leon Degrelle symbool voor het fascisme dat in de jaren dertig overal de kop opstak. In 1936 richt Degrelle de fascistische beweging Rex op. Tijdens de oorlog vecht hij met zijn Waals Legioen aan het Oostfront. Hij wordt in 1945 bij verstek ter dood veroordeeld en leeft tot zijn dood in 1994 in ballingschap in Spanje.

The Sorrows of Belgium

De voorstelling Yellow is het tweede deel van de trilogie The Sorrows of Belgium, waarin regisseur Luk Perceval drie cruciale periodes uit de Belgische geschiedenis onder het vergrootglas legt. De trilogie is vernoemd naar de Belgische driekleur. Vorig seizoen was Black te zien in de Stadsschouwburg Groningen, waarin Perceval zich buigt over het koloniale verleden en de exploitatie van Congo onder de Belgische koning Leopold II (1885-1908). Yellow gaat over de collaboratie tijdens de tweede wereldoorlog. In seizoen ’20-’21 sluit Perceval zijn trilogie af met Red, over de terreuraanslagen in Brussel.

“Dit is theater in zijn meest prangende, relevante verschijningsvorm, theater dat zich met beide voeten in het hier en nu bevindt.”

de Morgen ★★★★★ over Black

Kaartverkoop start dinsdag 14 mei, 12 uur