Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Fellini

Noord Nederlands Toneel

Fellini

  • Vrijdag 12 september 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 12 september 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Eén lange droom” (Dagblad van het Noorden****)
Dit biografisch spektakelstuk volgt het leven van de Italiaanse regisseur en vijfvoudig Oscarwinnaar Federico Fellini. Geheel in stijl van de rijke, theatrale fantasiewereld van Il Maestro worden in ‘Fellini’ een verrassende verhaallijn, scherpzinnige teksten, duizeling- wekkende acrobatiek, meeslepende tapdans, uitbundige kostuums en livemuziek op een ontroerende en vrolijke manier verstrengeld.

Inleiding om 19.15

Inleiding om 19.15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

TF on Tour

TF on Tour

Het Nederlands Theater Festival in Amsterdam toont jaarlijks in september de hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Groningen presenteert onder de titel ‘TF on Tour’ een selectie hieruit, o.a. Hotel Perdu en Fellini. De rest van het programma van TF on Tour vindt u in de De Agenda en op de website.

“Circus, commedia dell’ arte, clownerie, catwalk, glamour, het kan haast niet op: ‘wezenlijk’ vermaak, waarvoor geen moeite te veel lijkt en geen mogelijkheid onbenut wordt gelaten: ronddraaiende podia, feeëriek aangelicht doek, sprookjeskostuums en natuurlijk de legendarische Nina Rota Band, dat wil zeggen, hier de Eef van Breen Group, die onder leiding van Van Breen diens eigen swingende composities speelt.”

★★★★ de Volkskrant

“Lopend over de filmset peinzend verzonken aan de schminktafel maakt Van den Bosch de toeschouwer deelgenoot van Fellini’s diepste gedachten over films maken.”

★★★★ NRC Handelsblad

“Van den Bosch zet het titelpersonage prachtig neer.” (..) “Een verhaal met veel biografische elementen, maar toch vooral het verhaal over de kracht van de fantasie. Eén lange droom.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

Tekst en regie: Ko van den Bosch, regie: Ola Mafaalani, muziek: Eef van Breen, Aerial artist: Simone Heitinga, tapdanser: Peter Kuit, spel: Maartje van de Wetering, Ko van den Bosch, Klára Alexová, Peter Vandemeulebroecke, Eef van Breen, Sadettin Kirmiziyüz, Jochem Stavenuiter Nino Rota Band/ Eef van Breen Group: Eef van Breen, Eva Tebbe, Hadewych Hofland, Stathis Elio, Lonneke van Straalen.