Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Fellini / Ko van den Bosch

Noord Nederlands Toneel

Fellini / Ko van den Bosch

  • Vrijdag 20 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 20 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Biografisch spektakelstuk over 5-voudig Oscarwinnaar Fellini
Het Noord Nederlands Toneel dompelt u onder in de magische wereld van de Italiaanse filmregisseur Federico Fellini, maker van filmklassiekers als ‘La Dolce Vita’, ‘La Strada’ en ‘Otto e Mezzo’. De voorstelling volgt Fellini’s leven: van zijn eerste kennismaking met het circus tot de uitreiking van zijn 5e Oscar. De beroemde cineast wordt gespeeld door Ko van den Bosch, die ook de tekst voor deze voorstelling schreef. En zoals het een waar circus betaamt, is er muziek, ditmaal van Fellini’s boezemvriend Nino Rota, gespeeld en gecomponeerd door Eef van Breen.

Inleiding om 19:14

Inleiding om 19:14

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Cunera van Selm geeft de inleiding en interviewt Eef van Breen.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Geheel in stijl van de rijke, theatrale fantasiewereld van Il Maestro worden in ‘Fellini’ een verrassende verhaallijn, scherpzinnige teksten, duizelingwekkende acrobatiek, meeslepende tapdans, uitbundige kostuums en live muziek op een ontroerende en vrolijke manier verstrengeld.

“Circus, commedia dell’ arte, clownerie, catwalk, glamour, het kan haast niet op: ‘wezenlijk’ vermaak, waarvoor geen moeite te veel lijkt en geen mogelijkheid onbenut wordt gelaten: ronddraaiende podia, feeëriek aangelicht doek, sprookjeskostuums en natuurlijk de legendarische Nina Rota Band, dat wil zeggen, hier de Eef van Breen Group, die onder leiding van Van Breen diens eigen swingende composities speelt.” Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Volkskrantdoor Karin Veraart

“Van den Bosch zet het titelpersonage prachtig neer.” (..) “Een verhaal met veel biografische elementen, maar toch vooral het verhaal over de kracht van de fantasie. Eén lange droom.” Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Dagblad v/h Noordendoor Jos Visscher

“Van den Bosch draagt Fellini met verve, maar dankzij opzwepende muziek en tegenspelers als Peter Vandemeulebroecke en Maartje van de Wetering wordt het een verslavend spektakelstuk.” Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Theaterkrant.nldoor Elisabeth Oosterling

“Lopend over de filmset peinzend verzonken aan de schminktafel maakt Van den Bosch de toeschouwer deelgenoot van Fellini’s diepste gedachten over films maken.”

★★★★ NRC Handelsbladdoor Kester Freriks

“Het is een drukke, doch sfeervolle en muzikale Felliniëske bedoening daar in die bovenkamer. De oude Fellini (Van den Bosch) wandelt als een spreekstalmeester door die licht-grimmige circuspiste vol herinneringen, anekdotes, muzikanten, clowns, acrobaten, journalisten en beroemde acteurs.” Lees hier de volledige recensie.

★★★ Trouwdoor Christo Lelie

credits:
Tekst en regie: Ko van den Bosch,  regie: Ola Mafaalani, muziek: Eef van Breen,  Aerial artist: Simone Heitinga, tapdanser: Peter Kuit, spel: Maartje van de Wetering, Ko van den Bosch, Klára Alexová, Peter Vandemeulebroecke, Eef van Breen, Sadettin Kirmiziyüz, Jochem Stavenuiter

Nino Rota Band/ Eef van Breen Group:  Eef van Breen, Eva Tebbe, Merel Junge, Hadewych Hofland, Stathis Elio, Liesbeth Vreeburg

De jonge Fellni wordt afwisselend gespeeld door: Juva si Ahmed, Ollie Becker, Stijn van der Eijk, Sven Gee, Harvey Elgood, Jordan Luesink, Aart Wind