Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Don Juan / naar Moliere

Noord Nederlands Toneel

Don Juan / naar Moliere

  • Maandag 12 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 12 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Komedie over hypocrisie en moraal anno 2012

‘Trouw is goed voor dwazen, iedere schoonheid heeft het recht ons te bekoren.’ Lees hier het levensmotto van Don Juan, de sympathieke schurk uit de scherpe komedie van Molière. Hij is de hartverwarmende vrijbuiter die buiten alle regels treedt en onstuitbaar van de ene liefdesverovering naar de andere snelt. Niet om de liefde, maar om de verovering. Hij steekt consequent de draak met de burgerlijke, valse moraal en dat stuit natuurlijk op weerstand. Maar iedere keer als een van zijn veroveringen excuus verlangt, volgt hij compromisloos zijn hedonistische principes en weigert zich aan te passen aan het leugenachtige. Het Noord Nederlands Toneel vrijbuit een paar uur met hem mee; lachend, hopend, levend en misschien wel met enige spijt. Het NNT bewerkt ‘Don Juan’ tot een beweeglijk feest, een komedie met onstuitbare levenslust als motor. Dana Nechushtan (o.a. ‘Nachtrit’, ‘Annie M.G.’ en ‘Dunya en Desie’) regisseert het stuk als een anarchistische komedie over hypocrisie en moraal anno 2012.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan
om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling
of bel de kassa op 050-3680368.
Cunera van Selm verzorgt de inleiding en interviewt Meral Polat en Klára Alexová.

Let op!
Acteur Frank Lammers speelt vanavond de rol van Koos (de bodyguard). Hij is één van de vaste
gastacteurs van het gezelschap en neemt tijdelijk de rol over van Ko van den
Bosch. Frank speelde in diverse tv-series en films en speelde bij het NNT o.a.
in de producties Prometheus en Low Yo Yo Stuff. Op dit moment is
hij te zien in de Nederlandse film Marathon.

“Strakke regie, swingende verrassingen en goed van de tongriem gesneden personages (…) Don Juan is terug op het toneel, en hoe.”

★★★★ Volkskrantdoor
Karin Veraart

“Een onweerstaanbare komedie” (..) “Don Juan: een rijke womanizer met rappe tong, soepele heupen, gespierd lijf en praatjes waar zelfs journalisten voor vallen.”

★★★★ Theaterkrant.nl

“Dat de artistieke leiding van het NNT een filmregisseuse (Dana Nechushtan) en een schrijver van vooral komische en satirische teksten (Nathan Vecht) inschakelde, getuigt van lef en is tegelijk natuurlijk ook weer heel erg NNT. Voor wie voor een avondje schaterlachen is gekomen, pakt die combinatie goed uit. Want deze Don Juan is vrijwel voortduren hilarisch, heeft de vaart van een goede comedy en gaat – dat ook – gelukkig nergens over de top. Met name Malou Gorter heeft een paar onvergetelijke leuke momenten.“.

★★★★ Dagblad van het Noorden

“Als komedie blijft Don Juan recht overeind en van hoog niveau. Flitsend spel met een smakelijk uit de heupen acterende Peter Vandemeulenbroecke in de titelrol.”

★★★★ Trouw

“Filmregisseur Dana Nechushtan maakt bij het Noord Nederlands Toneel van Molières Don Juan (1665) een enerverende, wervelende voorstelling. In stuwende vaart met actuele satirische grappen, bruisend van inventiviteit en pikante terzijdes neemt Don Juan de toeschouwer mee.”

★★★ NRC Handelsblad

tekst: Molière • bewerking: Nathan Vecht • regie: Dana Nechushtan • spel: Peter Vandemeulebroecke, Frank Lammers (vervangt Ko van den Bosch), Malou Gorter, Maartje van de Wetering, Klára Alexová, Jack Vecht, Bart Rijnink, Meral Polat e.a. • muziek: Jasper Boeke (o.v.b.)

Acteur Frank Lammers speelt maandag 12 november de rol van Koos (de bodyguard). Hij is één van de vaste gastacteurs van het gezelschap en neemt tijdelijk de rol over van Ko van den Bosch. Frank speelde in diverse tv-series en films en speelde bij het NNT o.a. in de producties Prometheus en Low Yo Yo Stuff. Op dit moment is hij te zien in de Nederlandse film Marathon.