Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

De Twaalf Gezworenen / Reginald Rose

Noord Nederlands Toneel

De Twaalf Gezworenen / Reginald Rose

  • Dinsdag 3 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 3 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een twaalfkoppige prachtcast in een bloedstollende rechtszaak
Twaalf mannen. Op de heetste dag van het jaar. In één kleine, benauwde ruimte. Samen moeten zij beslissen over het leven van een zestienjarige die zijn vader zou hebben vermoord. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de eerste stemming zet één jurylid vraagtekens. Dat is het begin van een emotioneel en verhit debat tussen twaalf mannen, allen met hun eigen belangen en vooroordelen. Het resultaat van deze theaterbewerking van de rechtbankfilm Twelve Angry Men? Een bloedstollende confrontatie, een mind-blowing toneelbeeld en een gelikte performance met veel rauwe mannenenergie door een prachtcast: o.a. Loek Peters, Peter Vandemeulebroecke, Ko van den Bosch en Bram Coopmans.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Cunera van Selm geeft de inleiding en interviewt acteur Khaldoun Alexander Elmecky.
Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Win een maatpak

Win een maatpak

Iedereen die een kaartje koopt voor De Twaalf Gezworenen in Stadsschouwburg Groningen maakt kans op een maatpak van Hugo Boss Groningen t.w.v. €550,-! De winnaars worden via een loting gekozen en krijgen eind april 2015 bericht.

“uiterst vindingrijke vormgeving. Die zullen we niet weggeven, maar de voorstelling is een lust voor het oog.” (..) “de combinatie Weizman en het Noord Nederlands Toneel is een gelukkige en kan nog tot mooie dingen leiden.” (..) “acteurs van duizelingwekkende niveau.”

★★★ Dagblad van het Noorden (Jos Visscher)

“In deze openingsscène toont Weizman zich de choreografische meester die hij is. In een klap staan alle zintuigen op scherp en heeft hij glashelder de beginsituatie geschetst.”

★★★ Theaterkrant (Luuk Verpaalen)

“Het is lekker om naar de kijken, die botte, rauwe mannenenergie.”

★★★ Trouw

“Een zeer ontroerende voorstelling waarin vooral Bram Coopmans als twijfelend jurylid prachtig spel geeft.”

★★★ NRC

“Hij transformeert het klassieke jurydrama uit 1954 tot een gelikte performance.”

★★★ Volkskrant

“Deze NNT-productie heeft een hoog tempo, is flitsend, overdonderend en buitengewoon visueel. Hulde aan de regisseur wat dat betreft.”

★★★★ Telegraaf

tekst: Reginald Rose · regie: Guy Weizman · spel: Loek Peters, Bram van der Heijden, Peter Vandemeulebroecke, Ko van den Bosch, Jochem Stavenuiter, Bram Coopmans, David van Uuden, Ilan Daneels, Khaldoun Alexander Elmecky, Martijn de Rijk, Reynout Dekimpe, Rik Witteveen.