Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

De Twaalf Gezworenen / Reginald Rose

Noord Nederlands Toneel

De Twaalf Gezworenen / Reginald Rose

  • Woensdag 15 april 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 15 april 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een twaalfkoppige prachtcast in een bloedstollende rechtszaak
Twaalf mannen. Op de heetste dag van het jaar. In één kleine, benauwde ruimte. Samen moeten zij beslissen over het leven van een zestienjarige die zijn vader zou hebben vermoord. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de eerste stemming zet één jurylid vraagtekens. Dat is het begin van een emotioneel en verhit debat tussen twaalf mannen, allen met hun eigen belangen en vooroordelen. Het resultaat van deze theaterbewerking van de rechtbankfilm Twelve Angry Men? Een bloedstollende confrontatie, een mind-blowing toneelbeeld en een gelikte performance met veel rauwe mannenenergie door een prachtcast: o.a. Loek Peters, Peter Vandemeulebroecke, Ko van den Bosch en Bram Coopmans.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Antsje van der Zee geeft de inleiding en interviewt acteurs Jochem Stavenuiter en Ilan Daneels. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368. De inleiding vindt plaats in de Kruithuis-foyer.

Juristenavond
Een theatrale juristenavond, die in het teken staat van het spanningsveld tussen twee woorden: oordeel en vooroordeel.

Juristenavond Een theatrale juristenavond, die in het teken staat van het spanningsveld tussen twee woorden: oordeel en vooroordeel.

M.m.v. : Rob Keurentjes (Rechter) Oebele Brouwer (Rechercheofficier landelijk parket), Niek Heidanus (Advocaat) en Rob Zijlstra (Rechtbankjournalist). Aanvang 19.00 uur. Klik hier voor meer info. Bestel uw kaarten hier.

Extra informatie

Extra informatie

Heeft u een Stadjerspas? Bij deze voorstelling/ dit concert kunt u uw kortingsbon inleveren.

“uiterst vindingrijke vormgeving. Die zullen we niet weggeven, maar de voorstelling is een lust voor het oog.” (..) “de combinatie Weizman en het Noord Nederlands Toneel is een gelukkige en kan nog tot mooie dingen leiden.” (..) “acteurs van duizelingwekkende niveau.”

★★★ Dagblad van het Noorden (Jos Visscher)

“In deze openingsscène toont Weizman zich de choreografische meester die hij is. In een klap staan alle zintuigen op scherp en heeft hij glashelder de beginsituatie geschetst.”

★★★ Theaterkrant (Luuk Verpaalen)

“Het is lekker om naar de kijken, die botte, rauwe mannenenergie.”

★★★ Trouw

“Een zeer ontroerende voorstelling waarin vooral Bram Coopmans als twijfelend jurylid prachtig spel geeft.”

★★★ NRC

“Hij transformeert het klassieke jurydrama uit 1954 tot een gelikte performance.”

★★★ Volkskrant

“Deze NNT-productie heeft een hoog tempo, is flitsend, overdonderend en buitengewoon visueel. Hulde aan de regisseur wat dat betreft.”

★★★★ Telegraaf

“Opwindende seizoensvoltreffer”(…) “Spectaculair vanaf het begin en ook nog eens wonderschoon” (…) “Een grandioze toneelavond”

★★★★★ de Groene Amsterdammer