Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Doornroosje - Georgina Verbaan en het NNO

Noord Nederlands Orkest

Doornroosje - Georgina Verbaan en het NNO

  • Zaterdag 17 februari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 17 februari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Doornroosje –  Benefietconcert Georgina Verbaan en het Noord Nederlands Orkest

De opbrengst van het concert in Groningen gaat naar de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken door in te springen op behoeften van ouder en kind. Zo ondersteunt zij diverse projecten; van geneeskundig onderzoek, tot theateroptredens en muziekoptredens aan bed, aanschaf van iPads, realisatie van snoezelkamers en huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ‘thuis’.

Actrice Georgina Verbaan en het NNO vertellen tijdens dit familieconcert het beroemde sprookje ‘Doornroosje’. Verbaan neemt jong en oud meer naar een zeventiende-eeuws koninklijk hof, waar edelen en feeën het doopfeest van het prinsesje Aurora bijwonen. De vrolijke stemming slaat echter om als de slechte fee Carabossa de zaal betreedt. Omdat zij niet was uitgenodigd, straft zij de koning en koningin door een vloek over het prinsesje uit te spreken: op haar zestiende verjaardag zal Aurora zich prikken aan een spinnenwiel en sterven. Gelukkig weet de goede Seringenfee de vloek te verzachten. Het orkest verweeft het verhaal met de mooiste melodieën uit de balletmuziek ‘Doornroosje’ van Tsjaikovski.

Kidsplein

Vanaf 14.00 uur (een uur voor aanvang van het concert) is iedereen welkom bij het kidsplein in de foyer van De Oosterpoort! Kinderen kunnen knutselen en kleuren, er worden leuke foto’s gemaakt en er is een verkleedkist met verkleedkleren! Natuurlijk zorgen wij voor lekkere swingende kidsmuziek!

Steun onze kleine helden en kom verkleed als held naar het concert!
(eigen verkleedkleren meenemen mag)

Dirigent: Christian Baldini | verteller: Georgina Verbaan