Noord Nederlands Orkest – Familieconcert

Noord Nederlands Orkest – Familieconcert

Het zwanenmeer van Tsjaikovski

Noord Nederlands Orkest – Familieconcert

Het zwanenmeer van Tsjaikovski

  • Zaterdag 27 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 27 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Per abuis is er in onze Agenda een verkeerde jongerenprijs vermeld. De juiste prijs is €12,50 !

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis organiseert in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en GasTerra het benefiet familieconcert Het Zwanenmeer. Met de opbrengsten van de kaartverkoop realiseert de Stichting diverse projecten om het verblijf van kinderen en hun ouders in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG zo aangenaam mogelijk te maken en het welzijn van de kinderen te bevorderen.

Familieconcert (6+)
Veel grote mensen denken dat klassieke muziek een serieuze zaak is. Ze blijven tijdens een concert dus heel stil in hun stoel zitten en kijken er heel ernstig bij. Dat gaat er wel anders aan toe tijdens de Familieconcerten van het Noord Nederlands Orkest! Spannende verhalen en een supergroot orkest maken samen een gezellig en feestelijk programma. Met vandaag: Het zwanenmeer. Kinderboekenschrijver Reggie Naus schrijft een nieuw verhaal op basis van het beroemde ballet.

Tsjaikovski’s Het zwanenmeer
De betoverende muziek die Tsjaikovski schreef voor Het zwanenmeer is wereldberoemd. Een stuk beroemder dan het sprookje. Dat wel alle elementen van een klassiek sprookje bevat: een boze tovenaar, een prins, een meisje dat in een zwaan verandert… Alleen het einde is niet sprookjesachtig, de prins en het meisje leven namelijk niet ‘lang en gelukkig’. Althans, niet in alle versies van Het zwanenmeer, in de loop der jaren werd het einde van het ballet meerdere malen herschreven. Wat voor een einde zal schrijver Reggie Naus kiezen? Dat blijft een verrassing. Wat wel zeker is: de prachtige muziek is van Tsjaikovski!

Tsjaikovski: Het zwanenmeer
dirigent: Bas Wiegers
verteller: Hadewych Minis