Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Het Requiem van Mozart

Noord Nederlands Orkest

Het Requiem van Mozart

  • Donderdag 21 april 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 21 april 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Händel: Delen uit ‘Funeral Anthem for Queen Caroline’ Mozart: Requiem (versie: Süssmayr) dirigent: Jos van Veldhoven ∙ sopraan: Judith van Wanroij ∙ mezzosopraan: Barbara Kozelj ∙ tenor: Marcel Beekman bas: Henk Neven

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan dit concert is er een gratis inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Portemonneeloze pauze bij klassieke concerten

Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

In de laatste jaren van zijn leven stortte Mozart zich op het werk van Händel en andere barokmeesters van voor zijn tijd. Het is dan ook geen toeval dat het eerste deel van zijn beroemde ‘Requiem’ sterk doet denken aan het openingskoor van Händels ‘Funeral Anthem For Queen Caroline’. Uit deze prachtige begrafenismuziek speelt het NNO de delen die het duidelijkst laten horen hoe schatplichtig Mozart aan Händel was. Wat het ‘Requiem’ van Mozart extra mooi en tragisch maakt, is dat hij het schreef toen de dood hem op de hielen zat. Dat was in 1791, ruime een halve eeuw nadat het stuk van Händel zijn première had beleefd. Om u de naadloze overgang tussen beide werken zo goed mogelijk te laten ervaren, zit er geen pauze in dit programma dat vijf kwartier duurt.