NNT + Club Guy & Roni (NITE)

NNT + Club Guy & Roni (NITE)

Openbare repetitie / Witch Hunt

NNT + Club Guy & Roni (NITE)

Openbare repetitie / Witch Hunt

  • Maandag 14 februari 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het is inmiddels een begrip in Groningen: de openbare repetities van NITE halverwege het maakproces van een nieuwe voorstelling. Stap binnen in de backstage wereld van regisseur Eline Arbo en beleef hoe zij op zoek gaat naar de invulling van de personages. Je ziet en hoort wat het vertrekpunt van de voorstelling Witch Hunt is en hoe ideeën over decor, kostuums en muziek in het hele repetitieproces vorm krijgen.

Over de voorstelling

Samenzweringstheorieën maken de wereld overzichtelijk in chaotische tijden, helemaal als je daarmee een zondebok kunt vinden voor je eigen problemen. Zo beschouwd liggen middeleeuwse heksenvervolgingen en hedendaagse complottheorieën niet eens zo gek ver van elkaar.

In de grote, muzikale voorstelling Witch Hunt gaat een archeologe op zoek naar de duistere geschiedenis van vrouwen- en kindermoord in een klein, afgelegen dorp. Daar komt het verleden letterlijk tot leven. Een groep vrouwen probeert te ontsnappen aan de druk van hun gesloten gemeenschap. Met gruwelijke consequenties. De tekst is van Hannah van Wieringen, die zich liet inspireren door de verhalen over heksenvervolgingen in Europa en de mechanismes achter massahysterie vroeger en nu. Winnares van de Regieprijs 2020, Eline Arbo, voert de regie over dit interdisciplinair werk over heksen van toen en van nu, gebracht door een ensemble van acteurs en dansers.

regie: Eline Arbo | tekst: Hannah van Wieringen | muziek: Thijs van Vuure | spel: Bien de Moor, Sarah Janneh, Angela Herenda, Bram van der Heijden, Igor Podsiadly, Adam Peterson, Thijs van Vuure en anderen