Noord Nederlands Orkest

Noord Nederlands Orkest

Het Frankrijk van de impressionisten

Noord Nederlands Orkest

Het Frankrijk van de impressionisten

  • Donderdag 9 maart 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 9 maart 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Roussel    Bacchus et Ariane op.43:Suite no.2 / Poulenc    Concert voor piano en orkest / Veldhuis    Adagio for orchestra / Veldhuis    La Lucerna del mondo
Debussy    La Mer

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten kunt u meebestellen bij uw bestelling of reserveren bij de kassa 050-3680368.

Dirigent    Antony Hermus
Piano    Louis Lortie

Dit is een programma vol mooie, in elkaar overlopende klankkleuren. Houdt u van de schilderijen van Monet en Renoir? Dan spreekt de muziek van impressionistische componisten uit hun tijd u vast en zeker ook aan. Het orkest begint met balletmuziek uit Bacchus en Ariadne van Roussel, over de liefdesperikelen van de god van de wijn en de godin van de passie. Swingende, bijna ruige muziek. De solist van deze avond, de Canadese pianist Louis Lortie, speelt het Pianoconcert van Poulenc. Een kort, maar ontzettend mooi stuk!! Misschien wel het beroemdste impressionistische muziekwerk is La Mer (de zee) van Claude Debussy,  een betoverende schildering van de zonsopkomst aan zee, rollende golven en heftige stormen. Het NNO combineert deze Franse meesters met werk van de Groningse componist Jacob ter Veldhuis. Wist u dat zijn composities jaarlijks in bijna vierhonderd concerten over de hele wereld worden uitgevoerd? Dat is ten minste één concert per dag! Ter gelegenheid van Jacobs 65e verjaardag heeft het NNO hem gevraagd een orkestwerk te componeren.