NITE

NITE

Nachtwacht (première)

NITE

Nachtwacht (première)

  • Zaterdag 15 maart 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 15 maart 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Members bestellen met voorrang

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start dinsdag 4 juni om 12:00 uur voor members en donderdag 6 juni om 12:00 uur voor iedereen.

Ben je member en wil je weten hoe je voorrang krijgt? > Klik dan hier
Nog geen member? > Word dan SPOT Member

Nachtwacht is een typische NITE voorstelling: energiek, muzikaal en hyper actueel. Jack Wouterse is na het succesvolle Salam terug bij NITE, in een gitzwart, grappig en dieptriest stuk over thema’s als familie, emancipatie en autoriteit.

In een zorginstelling wordt het voltooide leven van een oude man gerekt. Zijn familieleden komen af en toe langs, eenzame individuen die elkaar op afstand houden. Guy Weizman regisseert een cast van ruim twintig muzikanten, dansers en acteurs in een familietragedie over kleine, persoonlijke en herkenbare momenten.

Een familietragedie waarin iedereen los probeert te komen van de rol die hen is toebedeeld, zodat ze zelf een rol kunnen definiëren waar ze écht in geloven. Donker maar ook meditatief; beklemmend maar uiteindelijk bevrijdend. Een zwakker wordende harstslag gaat langzaam over in een opwaartse beat. Een rituele reis naar het einde van de nacht, op weg naar het eerste licht van de nieuwe dag.

Over NITE

Na Brave New World 2.0 (2019), The Underground (2022, nominatie Louis D’or Sanne den Hartogh) en Yara’s Wedding (selectie Nederlands Theaterfestival 2023) creëren Rik van den Bos, Guy Weizman en Roni Haver opnieuw een wereld waarin de grote thema’s van deze tijd via moderne dans, nieuw gecomponeerde muziek en teksttheater onorthodox en zonder vrees op een waarachtige manier tegen het licht worden gehouden.

co productie van NITE + Club Guy & Roni + HIIIT + Asko Schönberg + Nederlands Kamer Koor NXT regie Guy Weizman choreografie Roni Haver decorontwerp Ascon de Nijs kostuums Maison The Faux lichtontwerp Maarten van Rossem dramaturgie Friederike Schubert  cast o.a. Jack Wouterse, Sarah Janneh, Bien De Moor, Sanne den Hartogh, Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven