De Steeg en Club Guy & Roni

De Steeg en Club Guy & Roni

Niemandsland

De Steeg en Club Guy & Roni

Niemandsland

  • Maandag 4 mei 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 4 mei 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Na het succes van vorig jaar komt de voorstelling ‘Niemandsland’ terug naar De Oosterpoort. In ‘Niemandsland’ vertellen acteurs en jonge dansers samen een verhaal over vrijheid. De voorstelling is onder andere gebaseerd op verhalen over de bevrijding van Groningen, verhalen van jongeren tijdens en vlak na de oorlog, verzameld via archieven en (dag-)boeken. Verhalen van hoop en blijdschap, maar ook verhalen waar we het eigenlijk niet liever meer over hebben. Verhalen over verdriet, schaamte, wraak, ontreddering. Ook dat was de bevrijding. Ook zo zag de vrijheid er uit. Vrijheid is niet altijd makkelijk. Het is niet alleen de vraag hoe je vrijheid verwerft, maar ook wat je ermee doet.

‘Niemandsland’ is een voorstelling voor iedereen vanaf 11 jaar.

Theater na de Dam
Deze voorstelling maakt deel uit van Theater Na de Dam. In het hele land, van Groningen tot Maastricht, van Den Haag tot Enschede, vinden na de Nationale Dodenherdenking om 21 uur tegelijkertijd voorstellingen plaats over de Tweede Wereldoorlog. ‘Niemandsland’ is een co-productie van theater De Steeg en dansers van Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Deze voorstelling past binnen het kader van het Werkmanjaar.

http://youtube.com/watch?v=dFdlq-6F3iQ" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/dFdlq-6F3iQ/maxresdefault.jpg">

“De Steeg/Club Guy & Roni betrekken in de gestileerde én flitsende voorstelling Niemandsland de (school)jeugd bij persoonlijke gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.”

★★★★ Dagblad van het Noorden