Nhung Dam

Nhung Dam

3 miljoen voetstappen naar Sicilie

Nhung Dam

3 miljoen voetstappen naar Sicilie

  • Dinsdag 1 februari 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 uur: Start voorstelling
  • 21:45 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)
Voorstelling veroplaatst

Voorstelling veroplaatst

Deze voorstelling is verplaatst naar 1 februari 2022. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.

3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid.

Kilometers lopen zonder Amsterdam te verlaten

Actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam heeft de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilïe aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. Maar zoals Confucius zei: de weg zelf is je bestemming. Onderweg kan het namelijk dat je een ander mens wordt. En je opnieuw kennis moet maken met jezelf. Hoe beangstigend deze reis ook is, jezelf verstoppen is geen optie.

Een hoopgevende ode aan de fantasie

3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Een hoopgevende ode aan de fantasie, door Nhung gespeeld en door Koos Terpstra geregisseerd. De tekst schreven ze samen.

Voorstelling verplaatst

Voorstelling verplaatst

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië van Nhung Dam verplaatst van 12 maart 2021 in de Stadsschouwburg naar 22 mei 2021 in de kleine zaal van De Oosterpoort.

“Een hoopgevende, soms grappige, soms ijdele voorstelling, waarin de coronacrisis een metafoor wordt voor een groot liefdesverdriet.”

de Volkskrant ★★★★

“De tekst is sterk opgebouwd en geweldig mooi geschreven door de actrice zelf, samen met schrijver en regisseur Koos Terpstra met wie ze al jaren samenwerkt. De vervreemdende elementen tillen het verhaal boven de werkelijkheid uit. Nhung Dam heeft een warme, beeldende vertelstijl.”

De Telegraaf ★★★★

“Samen met regisseur Koos Terpstra, schreef Dam een prachtige tekst waarin treffende observaties en poëtische taal onverwacht uitmonden in banale anekdotes en lekker schaamteloze emoties.”

“In mooi klein spel weet Dam liefde, schaamte en woede in hetzelfde moment te leggen. (…) Dat levert breekbare, goudeerlijke taferelen op die tegelijkertijd intens grappig en onnoemlijk pijnlijk zijn.”

Theaterkrant, keuze van de criticus