New Zealand String Quartet

New Zealand String Quartet

Klassieke muziek from down under

New Zealand String Quartet

Klassieke muziek from down under

  • Zondag 2 april 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 2 april 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Mozart: Strijkkwartet in Es, KV 428 / Farr: Strijkkwartet Te Tai O Rehua / Body: Three Transcriptions /Mendelssohn: Strijkkwartet nr. 3 in D, op. 44/1

New Zealand String Quartet: Helene Pohl, viool; Monique Lapins, viool; Gillian Ansell, altviool; Rolf Gjelsten, cello

Klassieke muziek from down under
Van 31 maart t/m 2 april staat De Oosterpoort & de Stadsschouwburg in het teken van theater, dans en muziek uit Nieuw-Zeeland. Het New Zealand String Quartet wordt internationaal geroemd om zijn levendige uitvoeringen van werk van de ons welbekende klassieke meesters, maar is ook een uitstekend ambassadeur voor hun componerende landgenoten, zoals Gareth Farr en de in 2015 overleden Jack Body. Laatstgenoemde was een reiziger in hart en nieren en specialist in cross-culturele composities, waar zijn speciaal voor het Kronos Quartet geschreven ‘Three Transciptions’ een prachtig voorbeeld van is.
Het concert wordt geopend met het ‘Strijkkwartet nr. 16 in Es’, het derde deel uit een reeks van zes strijkkwartetten die Mozart schreef tijdens zijn eerste jaren in Wenen en opdroeg aan Joseph Haydn, destijds beschouwd als de absolute meester van deze kamermuziekvorm. Mendelssohns ‘Strijkkwartet nr. 3 in D’ is een energiek werk met een Mozartiaanse gratie.

Voorafgaand aan het concert interviewt Hessel bij de Leij de musici ‘Op de Bank’. Bekijk een impressie en lees hier een interview met Hessel bij de Leij uit de Agenda 3, 2016.

Bekijk hier alvast het programmaboekje.