Nederlandse Bachvereniging

Nederlandse Bachvereniging

Bach, Vivaldi en Mozart

Nederlandse Bachvereniging

Bach, Vivaldi en Mozart

  • Zaterdag 11 februari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De orkestmuziek en concerten van Johann Sebastian Bach scoren altijd hoog in de ranglijstjes van klassieke muziek. Als een volleerd fusionkok gebruikt hij ingrediënten uit heel Europa. De Nederlandse Bachvereniging laat je in dit programma mooie voorbeelden horen.

Vooral de Italiaanse keuken en muziek van beroemde collega’s als Vivaldi en Marcello waren een dankbare inspiratiebron om zijn eigen ideeën nog beter op smaak te brengen. Ook andere meesters gingen op vergelijkbare wijze te werk. Zo speelde Mozart op zijn beurt een halve eeuw later leentjebuur bij Bach. In dit programma ontrafelt violist en artistiek leider Shunske Sato het receptenboek van Bach. Sato’s virtuoze spel en de briljante kleuren van het instrumentaal ensemble van de Nederlandse Bachvereniging zorgen voor een waar spektakel.

Programma en bezetting
J.S. Bach: Vioolconcert in E, BWV 1042
Vivaldi: Tripelconcert in d, RV 565
Von Sachen-Weimar: Vioolconcert
Marcello: Vioolconcert in e
Reincken: Sonate nr. 1 in a
Mozart: Fuga in E, KV 405 (naar BWV 878)

viool en muzikale leiding: Shunske Sato

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer