Nederlands Kamerkoor ontmoet

Nederlands Kamerkoor ontmoet

Rob Wijnberg

Nederlands Kamerkoor ontmoet

Rob Wijnberg

  • Donderdag 6 oktober 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 6 oktober 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Nicolas Gombert: Magnificat VI / Orlando di Lasso: Timor et tremor / Carlo Gesualdo: Ave dulcissima Maria / Carlo Gesualdo: Maria, mater gratiae / Claudio Monteverdi: Missa In illo tempore

Inleiding

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling. De inleiding maakt vanaf dit seizoen deel uit van De Arts Academy.

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

“Peter Phillips maakt oude koormuziek enerverend.” (NRC Handelsblad)

Monteverdi, Di Lasso, Gesualdo en het vooruitgangsdenken
Dirigent Peter Phillips, oprichter van de wereldberoemde Britse Tallis Scholars, keert na zijn succes in 2014 terug bij het Nederlands Kamerkoor om een aantal van zijn favoriete oude meesters nieuwe glans te geven. Monteverdi verlegde begin zeventiende eeuw de muzikale grenzen, maar was niet alleen maar een vernieuwer. Met zijn ‘Missa in illo tempore’ bijvoorbeeld componeerde hij een behoudende, maar adembenemend mooie mis. Ook Gesualdo was een man van nieuwe ideeën. Tussen de muziek door spreekt filosoof en journalist Rob Wijnberg zijn gedachten uit over het thema vooruitgang en leidt ons aan de hand van deze oude maestro’s tot nieuwe inzichten.

dirigent: Peter Phillips