Nederlands Dans Theater

Nederlands Dans Theater

Illuminate

Nederlands Dans Theater

Illuminate

  • Dinsdag 19 december 2023
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De overdonderende dansers van NDT2 komen terug naar Groningen. In deze drie verschillende balletten spat de virtuositeit en emotie eraf! 

Nadav Zelner

Bedtime story van Nadav Zelner kreeg bij de première lovende kritieken: “Zelners danstaal is driftig, razendsnel en totaal, gedetailleerd tot aan de duim toe”, schreef NRC.

Micaela Taylor

Micaela Taylor creëerde vanuit haar achtergrond in de hiphop en ballet een eigen dansstijl, die ze expand practice noemt. Hierin staan emotie en authenticiteit centraal. De Los Angeles Times omschreef haar bewegingstaal als “atletisch en sierlijk, precies en vloeiend”. Taylor maakt een nieuwe werk voor NDT.

Jermaine Spivey

Vanuit de wens om nieuwe makers te ondersteunen, nodigde NDT Jermaine Spivey uit voor een uitgebreide versie van Code of Conduct, dat hij oorspronkelijk maakte voor Up & Coming Choreographers 2022. Hoe voelt, klinkt en ziet participatie eruit? Hoe kan onze perceptie van ‘vooruitgang’ collectieve betrokkenheid stimuleren?

“Zelner weet de tribale sfeer met donkere ondertoon uiteenlopende kanten op te sturen, alsof hij met een onzichtbare magneet stiekem aan de touwtjes trekt.”

– de Volkskrant ★★★★

Illuminate, het nieuwe programma van de jongerengroep NDT2, is een mooi voorbeeld van het streven nieuwe dansmakers in de schijnwerpers te plaatsen”

– NRC

“Onverslaanbaar spannend: Nadav Zelner’s Bedtime Story met de NDT 2 in Den Haag”

– Bachtrack

“Het programma schijnt licht op drie opkomende choreografen, maar de dansers zijn de ware sterren van de avond”

– Theaterkrant

“In een mengeling van hiphopvirtuositeit en klassieke techniek schieten de bewegingsimpulsen in Bedtime Story razendsnel door de soepele danslijven”

– Het Parool 

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Linda Koezen – Zandbergen interviewt danser Samuel van der Veer. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.