Nederlands Blazers Ensemble & Teitur

Nederlands Blazers Ensemble & Teitur

Teitur en de Faroer Eilanden

Nederlands Blazers Ensemble & Teitur

Teitur en de Faroer Eilanden

  • Woensdag 7 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 7 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De dromerige popliedjes van Teitur

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Er is voorafgaand aan dit concert een gratis inleiding: Teitur Lassen zal worden geïnterviewd door Saskia Törnqvist. Er ook de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen. Deuren gaan om 18.45 uur open. Reserveren verplicht, bel de kassa op 050-3680368.

Singer-songwriter Teitur Lassen komt oorspronkelijk van de Faröer Eilanden. Niet bepaald het epicentrum van de popmuziek. Toch heeft hij de wereld weten te veroveren met prachtige, lichtvoetige, dromerige popliedjes. Luister maar eens naar zijn vorig jaar verschenen album ‘Let The Dog Drive Home’. Sommige songs zijn minimalistisch van opzet, andere krijgen een warme deken door toevoeging van strijkers en blazers. Met het Nederlands Blazers Ensemble gaat Teitur op zoek naar zijn muzikale roots.

Cross-linx presents
Het rondreizende avant-garde festival Cross-linx (4 maart in De Oosterpoort) komt met een nieuwe concertserie: Cross-linx presents. Het festival heeft een naam opgebouwd in het indie-classical genre en wil het publiek meerdere keren per jaar een goed programma bieden. Ieder najaar staat een artiest centraal waar het Cross-linx publiek al eerder mee kennis heeft kunnen maken. Zo zal in november 2012 de Faeröers singer-songwriter Teitur met het Nederlands Blazers Ensemble optreden. Aan de concertserie is een compositieopdracht verbonden.