Nederlands Blazers Ensemble & Pieter Wispelwey

Nederlands Blazers Ensemble & Pieter Wispelwey

Nederlands Blazers Ensemble & Pieter Wispelwey

  • Vrijdag 13 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 13 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Dvorák in bewerking voor blazers

De twee mooiste stukken van Dvorák? De ‘Serenade voor blazers’ en het grijsgedraaide ‘Celloconcert in b’ natuurlijk! Voor het Nederlands Blazers Ensemble is de vrolijke ‘Serenade’ een van de hoekstenen van het eigen repertoire. Het beroemde celloconcert is zelfs een van de absolute tophits uit de klassieke muziek en vormt natuurlijk een prachtige uitdaging, zeker als het gespeeld wordt in een splinternieuw Blazers-jasje van de jonge Tsjechische componist Jan Dušek en met Pieter Wispelwey als solist.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan de voorstelling (om 19:15) verzorgt musicologe, publicist en redacteur Saskia Törnqvist een inleiding, waarbij je meer te weten komt over de achtergrond en het maakproces van de voorstelling. De toegang is gratis. Kaarten kunt u meebestellen bij uw bestelling of reserveren bij de kassa 050-3680368. Heeft u al kaarten gekocht, dan kunt u de inleiding hier bestellen

Extra informatie

Extra informatie

Beluister hier de muziek van het Nederlands Blazers Ensemble via Spotify:

Voorprogramma
Om 19:45 uur speelt jongNBEnoord een voorprogramma. jongNBEnoord is één van de zes jong talent-ensembles van het NBE, bestaande uit 10 gevorderde amateurs of beginnende conservatoriumstudenten uit de regio tussen de 15 en 20 jaar. Ze worden gecoacht door Jeannette Landré (fluit) en Justine Gerretsen (hobo) en in een viertal repetities in het voorjaar werken ze toe naar 2 à 3 concerten, waarvan één concert samen met het NBE! Het repertoire reikt van klassieke meesterwerken tot avontuurlijke eigentijdse (pop)muziek.