Nathan Ball

Nathan Ball

Nathan Ball

  • Maandag 6 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 uur: Start concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 6 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)
Evenement geannueleerd

Evenement geannueleerd

Het optreden van Nathan Ball in De Oosterpoort kan vanwege de huidige coronamaatregelen helaas niet op de geplande datum doorgaan. Inmiddels is duidelijk geworden dat de hele tour geannuleerd wordt en hierdoor komt er ook geen vervangende datum. Heb je tickets? Dan ontvang je uiteraard je geld terug. Ticketkopers hebben hierover mail ontvangen.

Singer-songwriter Nathan Ball is een down to earth muzikant uit het Verenigd Koninkrijk. De natuur is een van zijn grootste inspiratiebronnen: het liefst schrijft hij zijn muziek in de bergen of aan zee. Zijn songs zijn rustgevend, maar ook met een donker vleugje melancholie. De zanger is bovendien groot fan van underground housemuziek, waardoor de euforie van de muziek ook naar voren komt. Iets wat ook te merken is aan zijn bijdrages op het nieuwste Faithless album All Blessed.

De singles Blindside en Can’t Work You Out geven je alvast een voorproefje voor het debuutalbum van Ball, Under the Mackerel Sky. Het album, waarvan de titel is gebaseerd op een gedicht van John Betjeman, wordt in augustus uitgebracht. Ball nodigt met zijn muziek nodigt de luisteraar uit in zijn eigen wereld,  waarbij klassieke songwriting hand in hand gaat met op house geïnspireerde flow. Op 6 december staat Nathan Ball  in De Oosterpoort voor een show in de Binnenzaal.

Singer-songwriter Nathan Ball is a down-to-earth musician from the United Kingdom. Nature is one of his biggest inspirations: the singer prefers writing in the mountains or at sea. This makes his songs calming, but with a slight twist of melancholy. Ball is a fan of underground house music, which gives the music a contrasting feel of euphoria.

The singles Blindside and Can’t Work You Out come from his debut album Under the Mackerel Sky. This record is yet to be released but is expected this August. The title is based on a line of a poem from John Betjeman. The music of this record will invite you to Bell’s world, where classic songwriting goes hand in hand with house-inspired flourishes. On 6 December Nathan Ball will perform in de Binnenzaal, De Oosterpoort.

 

Website Nathan Ball

Join the Facebook event