Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar

JA

Nasrdin Dchar

JA

  • Zaterdag 16 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 16 maart 2019
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Zeg maar ja tegen het huwelijk

Na zijn solo’s Oumi en DAD (juryselectie Theaterfestival 2017) komt Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar met de nieuwe solovoorstelling JA. In de top tien van meest stressvolle gebeurtenissen staat op nummer zeven: trouwen. Meer dan kinderen krijgen of ontslagen worden leidt het jawoord geven tot slapeloze nachten. Toch is trouwen precies wat Nasrdin gaat doen, hij en zijn vrouw stappen in het huwelijksbootje. Maar wat betekent het om ‘ja’ tegen iemand te zeggen? Wat komt er kijken bij het organiseren van een bruiloft?

Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

In De Oosterpoort kun je ook lekker eten! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Extra informatie

Extra informatie

Deze voorstelling is onderdeel van de reeks in de Stadsschouwburg met als thematiek maatschappelijke verbondenheid. Bekijk alle voorstellingen.

Nasrdin neemt het publiek mee in de voorbereidingen, het samenstellen van de gastenlijst, het menu en alle vragen die daarbij komen kijken. Hij gaat op zoek naar wat een huwelijk tot een goed huwelijk maakt. Naar hoe hij zijn vrouw kan begrijpen en zichzelf begrijpelijk kan maken. En daarvoor springt hij in regie van Floris van Delft van de ene rol in de andere, en zingt en danst hij door de avond heen.

“Dchar is de romanticus die kiest voor de vrouw die hem compleet maakt. En hij is de humanist met de wens de gemeenschap waarin wij leven te helen en één te maken. Bij hem is theater ook echt een gemeenschapskunst. Zijn positivisme is aanstekelijk.”

★★★★ NRC

“Nasrdin Dchar bouwt met deze solo gestaag verder aan een belangrijk oeuvre dat aanzet tot verbinding.”

Het Parool