My First Festival

My First Festival

met o.a. Rico & Sticks, Trafassi en Kikker Swingt!

My First Festival

met o.a. Rico & Sticks, Trafassi en Kikker Swingt!

  • Donderdag 28 december 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 28 december 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het allerleukste muziekfestival voor kinderen (2 tot 12 jaar)

Extra informatie

Extra informatie

Bekijk de timetable voor My First Festival hierrrrrr!

Yes! Op 28 december is het weer zo ver: My First Festival! Het leukste festival van Groningen komt weer terug naar De Oosterpoort. Wat is er nu leuker dan het eerste festival van je peuter, kleuter of tiener samen met het hele gezin te beleven? Na twee spetterende en supercoole edities kan een volgende editie natuurlijk niet uitblijven! De Oosterpoort wordt dan weer omgetoverd tot een grote speeltuin waar rap, pop, klassiek, contrabassen, brass funk en kinderliedjes uit alle hoeken, zalen en gaten klinkt. Met deze editie: Rico & Sticks (Opgezwolle), Clean Pete, Trafassi, Kikker Swingt, Trash on Can (drum clinic), De Liedjes Tovenaar, Dynamo Mundi, HotMamaHot, Het Kleurfeest, De Taartrovers, Vreemde Praktijken, Varkentje Rund en meer..

‘My First Festival’ is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren. Omdat niemand te jong is om van muziek te genieten mag ook het allerkleinste broertje of zusje mee. Als hij of zij nog geen 2 jaar is, is het nog gratis ook.

Winterpret

Deze editie van My First Festival zal in het teken van de winter staan. En wat is nu een winter zonder schaatsbaan en sneeuwballen? Speciaal voor My First Festival komt er een indoor schaatsbaan waar alle kinderen lekker kunnen glijden en glibberen zonder nat te worden. Daarnaast kan er met pluizige sneeuwballen gegooid worden naar je vriendjes of ouders.

Rico & Sticks
Hou je haar netjes en je sneakers fris! Het dak gaat eraf met Rappers Rico & Sticks van Opgezwolle. Bereid je maar vast voor, je springt straks op en neer op ‘Strik Je Veters’, ‘Gekke Gerrit’, ‘Tjappies & Mammies’ en natuurlijk ‘Hoedenplank’.

Clean Pete
Ondanks hun Engelse artiestennaam zijn de tweelingzussen van Clean Pete gewoon geboren in ons eigen Brabant en ook hun betoverend mooie liedjes zijn zo Nederlandstalig als maar kan. Dat je er ook heel hard op kunt dansen laten ze op My First Festival zien, want ze nemen hun gloednieuwe feestband mee.

Tim Knol
De carrière van Tim Knol is pas een jaar of zeven bezig, maar de jonge singer-songwriter heeft nu al veel memorabele momenten meegemaakt! Drie albums in drie jaar en optredens op festivals als Pinkop en Lowlands! Momenteel is Tim bezig met zijn nieuwe album dat begin 2018 uitkomt. Tijdens zijn optreden op My First Festival speelt hij bekende en nieuwe liedjes!

Trafassi
De feestband Trafassi ken je wel van ‘Grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de wasmasjien’. Waar Trafassi komt, is het gegarandeerd feest, of zoals ze zelf zeggen, eenmaal Trafassi, altijd Trafassi!

Dynamo Mundi
Met Dynamo Mundi is het meteen feest! Deze akoestische zesmans brassband krijgt iedereen aan het dansen met een mix van Balkan, New Orleans, Klezmer smartlappen en uptempo partystarters met een vleugje latin.

Kikker Swingt
Kikker swingt! is een kindervoorstelling voor jong en oud. De prachtige, vaak ontroerende, verhalen van Kikker en zijn vriendjes
en de jazzmuziek van het Tony Overwater Kwintet vloeien samen in een sprankelende vertelvoorstelling. Bekende verhalen als ‘Kikker is bang’ en ‘Kikker is verliefd’ zijn voorzien van originele composities die de liefde voor de jazz van schrijver Max Velthuijs verbindt met het
melancholische karakter van Kikker.

De Liedjestovenaar
De Liedjestovenaar brengt liedjes in verschillende stijlen en ritmes onder begeleiding van pianist Leo Bouwmeester. Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero, swingende jazz, wals en Mariachi
muziek.

Rhythm on Trash
Overal komt muziek uit! Dus ook uit pannen, afvalbakken en emmers komen swingende roffels en ritmes. Met Rhythm on Trash maken we met elkaar een supergrote drumband!

Het Kleurfeest
Samen met een professionele tekenaar kleuren we met elkaar een supergrote tekening, luisterend naar pareltjes uit de popgeschiedenis,
gezongen en gespeeld door Maarten Teekens.

Varkentje RRRUND
Varkentje Rrrund, het domste varkentje bekend van televisie (Het Klokhuis!) komt naar My First Festival. Korte verhaaltjes en liedjes door Michiel Hoving op gitaar.

Ivoren Toren
In Ivoren Toren beleef je in meditatieve rust en uit de hectiek van alledag, bijzondere, intieme en unieke momenten in beeld en klank samen met de twee kunstenaars Miesjel van Gerwen (tekenen) en Jacqueline Hamelink (cello).

De Taartrovers
De Taartrovers presenteren deze keer: Firma Verholen Verhalen, voor al uw onbegrijpelijke berichten. Hierbij spreek je in codetaal en verstuur je alleen uiterst geheime boodschappen naar elkaar. Doe je ook mee?

HotMamaHot
Bij dit uitbundige kunstenaarscollectief kun je je eigen trommel maken! Groot of klein… trommelen maar!

Vreemde Tattoo Praktijk
Altijd al een stoere tattoo op je arm willen hebben? Of juist eentje op je voorhoofd? De Vreemde Tattoo Praktijk blaast de stoerste plaatjes
op je lichaam! Zonder verdoving en meteen aan de beurt.

De Dikke Dingen
Bij dit Groningse kunstenaarscollectief kun je meebouwen aan een winters kleilandschap. En misschien kun je ook wel sneeuwballen gooien!

EN NOG VEEL MEER!
Tijdens My First Festival valt er nog veel meer te beleven. Zo kan je je eigen bandposter maken bij de foyer kleine zaal op de trap met Eline Stalman.  Maar je kan ook sneeuwkristallen knutselen, meedoen aan een stoere piratengame en zelf fruitsmoothies fietsen (ja echt!).